Yhtiön mukaan se on jo aloittanut Zen 4 -arkkitehtuurin Genoa-koodinimellisten maksimissaan 96-ytimisten Epyc-prosessoreiden testierien toimittamisen asiakkailleen.

AMD varmisti vuoden alussa CES-messuilla, että sekä Zen 4- että RDNA3-arkkitehtuurit ovat aikataulussaan julkaistaviksi tänä vuonna. Zen 4:stä on luvassa kaksi eri versiota: perusversio ja pilvialustoille optimoitu Zen 4c, jossa on optimoitu ydinten kokoa ja tehonkulutusta perusversiota pienemmiksi.

Nyt AMD on varmistanut aikataulussa pysymisen osavuosikatsauksensa yhteydessä. Yhtiön toimitusjohtaja Lisa Su kertoi yhtiön aloittaneen jo maksimissaan 96-ytimisten Genoa-koodinimellisten Zen 4 Epyc -prosessoreiden testierien toimitukset asiakkailleen. Maksimissaan 128-ytiminen Zen 4c -arkkitehtuuriin perustuva Bergamo seuraa odotetusti noin vuoden perässä, vuoden 2023 ensimmäisellä puoliskolla. Lisäksi Su kehaisi yhtiön tehneen merkittäviä investointeja kasvattaakseen piiriensä saatavuutta alkaneena vuonna ja jatkossakin.

Netissä on pyörinyt viime aikoina jälleen huhuja AMD:n suunnittelemista Radeon RX 6000 -sarjan päivitysmalleista. Huhuissa on vuoroin väitetty N6-prosessiin siirtymistä Navi24:n tapaan kuin nopeampia muistejakin tai sekä että. Huhuista riippumatta Su varmisti osavuosikatsauksessa, että yhtiö tulee julkaisemaan RDNA3-arkkitehtuuriin perustuvia näytönohjaimia kuluvan vuoden aikana. Lisähuomiona mainittakoon, että missään vuotaneissakaan roadmapeissa ei ole ollut mainintoja RDNA2:n N6-päivitysversioista.

Yhtiön osavuosikatsauksessa esiteltiin luonnollisesti menneen vuoden viimeisen neljänneksen tulos. Yhtiön liikevaihto kasvoi vuoden takaiseen nähden peräti 49 % 4,8 miljardiin dollariin, samalla kuin yhtiön käyttökate nousi 5 prosenttiyksiköllä 50 %:iin. Tulosta yhtiö teki jopa 45 % vähemmän kuin vuotta aiemmin, eli 974 miljoonaa (GAAP). AnandTechin mukaan ns. ”Non-GAAP” tulos sen sijaan kasvoi 77 % vuoden takaiseen nähden. Yhtiö osti neljänneksen aikana takaisin osakkeitaan 756 miljoonan dollarin edestä.

Osavuosikatsauksessa kerrottiin myös hiljattain uutisissakin pyörinyt uutinen Xilinx-kauppoihin liittyen. Kiinan hallitus on hyväksynyt kaupat 27. tammikuuta. Kaupat pääsevät nyt toteutumaan jos ja kun yhdysvaltain liittovaltion kauppakomissio FTC hyväksyy AMD:n ja Xilinxin uudelleen toimittavat HSR-lomakkeet (Hart-Scott-Rodino Antitrust Improvements Act).

Lähde: AMD @ SeekingAlpha

This site uses XenWord.
;