AMD:n Capsaicin-tapahtumassa järjestetyssä ylikellotusesityksessä prosessoria jäähdytettiin -196 °C nestemäisellä typellä, joka riitti venyttämään prosessorin kaikki 16 ydintä ja 4 muistikanavaa käytössä 5,2 GHz:iin kyllin vakaana Cinebench R15 -testiajoon.

AMD:n Threadripper-prosessorit tulevat mallista riippuen saataville tämän kuun 10. päivä (1920X, 1950X) tai kuun viimeinen päivä (1900X). Antaakseen esimakua tulevasta ylikellottajille, AMD järjesti SIGGRAPH-messuilla pitämässään Capsaicin-tapahtumassa LN2-ylikellotustestin.

Ilmeisesti AMD:n omalla Whitehaven X399 -emolevyllä ajetuissa ylikellotustesteissä Ryzen Threadripper 1950X ylikellottui kaikki 16 ydintä käytössä 5,2 GHz:iin. Ylikellotus toteutettiin pelkkää kerrointa muuttamalla, eikä 100 MHz:n väylätaajuutta korotettu lainkaan. Jäähdytyksestä vastasi tietenkin -196 celsiusasteinen nestemäinen typpi. Järjestelmä oli varustettu neljällä 8 gigatavun DDR4-muistikammalla ja se oli kyllin vakaa ainakin Cinebench R15 -testiajoon. Kokoonpano sai tuloksekseen 4122 pistettä.

Ylikellotukseen liittyy vahvasti myös prosessorin deliddaus. Uutisoimme aiemmin kunkin Threadripper-prosessorin lämmönlevittäjän alta löytyvän Epyc-prosessoreiden tapaan neljä piisirua. Der8aeurin deliddaus-videolla paljastunut seikka on herättänyt paljon keskustelua, mutta AMD on sittemmin kertonut mistä on kyse. Ryzen Threadripper -prosessorissa on kyllä neljä piisirua, mutta vain kaksi niistä on Zeppelin-siruja ja toiset kaksi ovat tyhjiä piisiruja, joiden tarkoitus on tukea massiivisen prosessorin rakennetta.

Lähteet: TechPowerUp, kuvat Monstru / Lab501

This site uses XenWord.
;