Ulkoiset näytönohjaimet lienevät jo kaikille tuttu juttu. Käytännössä kyse on ulkoisesta, virtalähteellä ja näytönohjaimella varustetusta kotelosta, joka kytketään kannettavaan tai muuhun tietokoneeseen Thunderbolt 3 -väylällä, ja jota käytetään tietokoneen oman näytönohjaimen sijasta raskaisiin tehtäviin.
NVIDIA on kertonut SIGGRAPHissa työskentelevänsä parhaillaan useiden valmistajien kanssa tuodakseen ulkoiset näytönohjaimet myös ammattilaisyleisön saataville. Periaatteessa tälläkään hetkellä mikään muu kuin ajurit eivät voisi estää ammattilaisnäytönohjainten käyttöä ulkoisissa näytönohjainkoteloissa, mutta se ei NVIDIAn mukaan riitä: Yhtiö haluaa varmistaa, että koko ketju koteloa ja virtalähdettä myöten vastaa ammattilaisten odottamaa ja vaatimaa tasoa. Oma osansa yhtälössä on myös sertifikaattien saaminen eri ohjelmille, sillä vaikka esimerkiksi Quadro-näytönohjaimilla olisi sertifikaatti tietylle ohjelmalle, se ei automaattisesti tarkoita sen pätevän ulkoiseen eGPU-versioon samasta Quadrosta.
NVIDIAn mukaan Titan Xp:n eGPU-versiot ovat valmiita jo nyt, mutta Quadrot vaativat vielä muutaman viikon viilaamista. Quadro eGPu -malleja on luvassa aluksi Sonnetilta, Magmalta, Akitilta ja Bizonilta, mutta myöhemmin mukaan liittyy lisää valmistajia.
Lähde: Tom’s Hardware
Vihdoinkin näkee tuon takaosassa olevan 8-pinnisen olevan käytössä tuossa Quadrossa, jo ekasta Titanista lähtien mietin että miksi on juotospaikat, mutta ei liitintä.
veikkaisin ettei ole luottoa eGPU kotelovalmistajien virransyöttöihin ?
Ihan kiva että eGPU-systeemeihin panostetaan, vielä kun hinnat tulis järkevälle tasolle…
Ihan mielenkiintoinen projekti.
Samaa itsekin olen ajatellut. Nuo hinnat on järjettömiä suhteessa lopulta siihen suorituskykyyn ja muutoinkaan tuollaisen purkin valmistuskustannukset eivät kovin korkeita pysty olemaan.
Tarkoitan siis tuota ei sivuihin vaan taakse osoittavaa virtaliitintä, joihin on jo jokusen sukupolven ajan olleet juotospaikat, mutta ei liitintä.
Kuten refu GTX780:ssa.
veikkaisin että se liitin tulee cuda-farmi kortteihin jotta voi käyttää pienempää rack-kokoa? PCB lienee sama
esimerkki: http://assets.hardwarezone.com/img/2015/03/hdca-news1.jpg
Ahaa! Hyvä pointti. 🙂