Ulkoiset näytönohjaimet antavat mahdollisuuden liittää pieniinkin tietokoneisiin tai keveisiin kannettaviin järeän näytönohjaimen. Ammattilaispuolella niiden käyttö on kuitenkin vaikeampaa, sillä vaikka Quadrolla olisi sertifikaatti sovellukselle, ei sama sertifikaatti välttämättä käykään saman Quadron eGPU-versiolle.

Ulkoiset näytönohjaimet lienevät jo kaikille tuttu juttu. Käytännössä kyse on ulkoisesta, virtalähteellä ja näytönohjaimella varustetusta kotelosta, joka kytketään kannettavaan tai muuhun tietokoneeseen Thunderbolt 3 -väylällä, ja jota käytetään tietokoneen oman näytönohjaimen sijasta raskaisiin tehtäviin.

NVIDIA on kertonut SIGGRAPHissa työskentelevänsä parhaillaan useiden valmistajien kanssa tuodakseen ulkoiset näytönohjaimet myös ammattilaisyleisön saataville. Periaatteessa tälläkään hetkellä mikään muu kuin ajurit eivät voisi estää ammattilaisnäytönohjainten käyttöä ulkoisissa näytönohjainkoteloissa, mutta se ei NVIDIAn mukaan riitä: Yhtiö haluaa varmistaa, että koko ketju koteloa ja virtalähdettä myöten vastaa ammattilaisten odottamaa ja vaatimaa tasoa. Oma osansa yhtälössä on myös sertifikaattien saaminen eri ohjelmille, sillä vaikka esimerkiksi Quadro-näytönohjaimilla olisi sertifikaatti tietylle ohjelmalle, se ei automaattisesti tarkoita sen pätevän ulkoiseen eGPU-versioon samasta Quadrosta.

NVIDIAn mukaan Titan Xp:n eGPU-versiot ovat valmiita jo nyt, mutta Quadrot vaativat vielä muutaman viikon viilaamista. Quadro eGPu -malleja on luvassa aluksi Sonnetilta, Magmalta, Akitilta ja Bizonilta, mutta myöhemmin mukaan liittyy lisää valmistajia.

Lähde: Tom’s Hardware

This site uses XenWord.
;