Asus vierittää tiedotteessaan syytä AMD:n suuntaan, vaikka muut valmistajat eivät olekaan kärsineet vastaavasta ongelmasta.

Asuksen Strix-perheen Radeon RX 5700 -sarjan näytönohjaimet ovat hinnaston korkeimmasta päästä. Näytönohjaimet eivät kuitenkaan ole vastanneet käyttäjien ja testaajien käsissä hintaansa etenkään lämpötilojensa osalta.

Nyt Asus on julkaissut tiedotteen koskien ROG Strix Radeon RX 5700 -sarjan näytönohjainten jäähdytysongelmia. Tiedotteessaan yhtiö vierittää syytä AMD:n suuntaan, kertoen yhtiön noudattaneen AMD:n suosittelemaa painetta jäähdytysratkaisun kiinnityksessä. Valmistaja suosittelee tiettyä kiinnityspainetta grafiikkapiirin ja sen paketoinnin kestävyyden perusteella.

Asuksen mukaan AMD suosittelee 30 – 40 PSI:n painetta Radeon RX 5700 -sarjan jäähdytysten kiinnittämiseen, jota yhtiö noudatti ensimmäisissä Strix-sarjan erissä. Arvosteluissa kävi kuitenkin ilmi, ettei jäähdytyksen suorituskyky vastannut odotuksia, eikä kuluttajien kokemukset olleet sen parempia. Purkkaratkaisuna jotkut arvostelijat totesivat ylimääräisten prikkojen lisäämisen ruuvien alle parantavan jäähdytyksen suorituskykyä merkittävästi.

Asus rupesi tutkimaan raporttien perusteella tarkemmin mikä meni vikaan ja etsimään optimaalista asennuspainetta. Yhtiön tutkimusten mukaan optimi yhtiön Strix-sarjan jäähdytykselle on noin 60 PSI:tä ja hyväksyttävä 50 – 70 PSI:tä, kun maksimi sallittu paine Navi 10:lle on 75 PSI:tä. Syyn vierittäminen AMD:n suosituspaineiden niskaan voidaan nähdä kuitenkin kyseenalaisessa valossa, sillä muut valmistajat eivät ole kärsineet vastaavista ongelmista, kuin Asuksen Strix-sarja.

Yhtiön mukaan kuluvan vuoden tammikuussa tai sen jälkeen valmistetut Strix Radeon RX 5700 -sarjan näytönohjaimet on kiristetty yhtiön uusien normien mukaisesti. Samalla Asus lupasi yhtiön huoltokeskusten vaihtavan ruuvit uuden standardin mukaisiksi ilmaiseksi maaliskuusta lähtien, lisäten kuitenkin noottina, että koronavirusepidemian vuoksi varaosien saatavuus ja siten korttien päivitys saattaa viivästyä. Löydät vaihtoon oikeutettujen näytönohjainten tarkat mallinumerot Asuksen artikkelista.

Lähde: Asus

This site uses XenWord.
;