Bloombergin mukaan yhdysvaltalaiset piirivalmistajat noudattavat hallinnonsa määräyksiä ja eivät toistaiseksi toimita piirejä Huaweille.

Googlen ja Android-käyttöjärjestelmän jalanjäljissä myös yhdysvaltalaiset piirivalmistajat Intel, Qualcomm ja Broadcom ovat lopettaneet yhteistyön Huawein kanssa. Bloombergin omien lähteiden mukaan yhtiöt ovat informoineet työntekijöitään, että piirejä ei toistaiseksi toimiteta. Yhtiöt eivät ole vielä itse virallisesti kommentoineet asiaa.

Huawei käyttää laajasti ja on hyvin riippuvainen yhdysvaltalaisten piirivalmistajien tuotteista, kuten prosessoreista, järjestelmäpiireistä ja modeemeista. Matkapuhelimiin yhtiöltä löytyy omasta takaa mm. Kirin-järjestelmäpiiri ja modeemi, mutta esimerkiksi kannettavissa tietokoneissa vaihtoehtoa ei käytännössä löydy yhdysvaltalaisvalmistajien ulkopuolelta.

Piirivalmistajien päätös lopettaa toimitukset Huaweille ovat seurausta Yhdysvaltojen ja Kiinan välisestä kauppasodasta ja Huawein joutumisesta Yhdysvaltain mustalle listalle, joka tarkoittaa että yhdysvaltalaiset yritykset eivät saa käydä kauppaa listalla olevien yritysten kanssa ilman hallituksen lupaa.

Lähde: Bloomberg

This site uses XenWord.
;