io-techin ensituntumat LG:n uudesta G6-älypuhelimesta sekä Watch Sport- ja Watch Style –älykelloista.

LG esitteli uuden G6-älypuhelimensa viime sunnuntaina MWC-messujen ennakkotilaisuudessa ja kävimme ottamassa siitä ensituntumat yrityksen osastolla messujen alettua. Samalla tutustuimme myös helmikuun 8. päivä julkistettuihin Watch Sport- ja Watch Style –älykelloihin.

 

[read more=”Klikkaa ja lue koko juttu” less=”Piilota teksti”]

LG G6

G5 oli viime vuonna LG:lle melkoinen pettymys ja yritys lähtee nyt paikkaamaan asemiaan täysin uudistetulla G6-mallilla. G6:n tekninen toteutus ei tullut kovinkaan suurena yllätyksenä, sillä siitä pitivät huolen useat vuodot sekä valmistajan omat anteliaat paljastukset.

Ottaessani G6:n käteen ensimmäistä kertaa kiinnitin huomioni kahteen asiaan – näyttävään suurikokoiseen näyttöön sekä puhelimen keveyteen. Vaikka näytön koko on kasvanut edeltäjämalliin 0,4 tuumalla, on G6 puoli milliä lyhyempi ja vain kohtuulliset kaksi milliä leveämpi. Painoa puhelimella on 163 grammaa, mutta se tuntuu jostain syystä kevyemmältä. Ehkäpä ulkoreunoja hipova näyttö aiheuttaa jonkinlaisen hämäävän illuusion.

G6:n näyttävin ulkonäöllinen elementti on ehdottomasti ulkomittoihin nähden suuri 5,7-tuumainen näyttö, jonka kuvasuhde on poikkeuksellisen leveä 18:9 (eli 2:1). Kuten vuoden 2017 nouseva trendi vaikuttaisi olevan, G6:n näyttö on kulmista pyöristetty ja se ulottuu poikkeuksellisen lähelle puhelimen ylä- ja alapäätyä. Näytön ja ulkomittojen välinen suhde onkin erittäin hyvä lähes 79 %. Pientä kavennettavaa löytyisi kuitenkin edelleen pitkien sivujen reunojen leveydestä.

Toisin kuin useimmissa nykypäivän puhelimissa, G6:n näyttöä suojaavassa Gorilla Glass 3 –lasissa ei ole pyöristettyjä reunoja, joka korostaa hieman metallisen rungon reunojen kulmikkuutta. Messuympäristössä katsellessa näytön kuva vaikutti erittäin kirkkaalta ja värikylläiseltä.

Edeltäjämallin tapaan myös G6:n runkomateriaali on alumiiniseosta, mutta toteutustapa on hieman muuttunut. Nyt alumiinia löytyy enää kehyksestä ja se on anodisoitu maalaamisen sijaan. Kehyksen molempia reunoja kiertää kiiltävä viiste. USB Type-C-liitäntä löytyy puhelimen alapäädystä ja perinteinen 3,5 mm ääniliitäntä yläpäädystä.

Rakenteellisesti G6 tuntui ensituntumien perusteella tukevalta ja laadukkaalta. Se jätti yhden parhaimmista vaikutelmista käsituntuman suhteen kaikista messuilla kokeilemistani uutuuspuhelimista. LG on luopunut G5:ssä käytetyistä modulaarisista lisäosista, mutta on sen sijaan tehnyt G6:sta veden- ja pölynkestävän IP68-standardin mukaisesti.

G6:n takakuoren materiaali on vaihtunut metallista reunoiltaan kaarevaksi muotoilluksi 3D Gorilla Glass 5 -lasiksi. Muutokselle löytyy varmasti sekä kannattajia että vastustajia. Pudotuskestävyyttä se ei ainakaan paranna ja mustan Aston Black –värivaihtoehdon totesimme olevan todellinen sormenjälkimagneetti, joka ei pysynyt puhtaana hetkeäkään. Sinertävää metallikuviota imitoinut Ice Platinum sekä kulta-valkoinen White Platinum vaikuttivat olevan sormenjälkien suhteen armollisempia. Käyttömukavuuden kannalta reunoiltaan pyöristetty lasi tuntui kädessä miellyttävältä.

Takakuoren alle integroitu 3300 mAh akku on kasvanut mukavat 500 mAh edeltäjämallista. Lasinen takakuori mahdollistaa langattoman latauksen, mutta tiettävästi se löytyy jostain kumman syystä vain Yhdysvaltain markkinoilla myytävästä versiosta.

Takakuoren yläosassa sijaitseva kamera on lasikuoren tasalla ja se muistuttaa tyyliltään hieman aiempien G5- ja V20 –mallien kameraa. LG on tehnyt kaksoiskameraratkaisuun muutoksia, sillä nyt molemmat kuvasensorit ovat identtisiä 13 megapikselin versioita. Toinen niistä on varustettu 71 asteen f1.8 OIS-objektiivilla ja toinen erittäin laajalla 125 asteen f2.4 objektiivilla.

Kameran alapuolella sijaitsevan sormenjälkitunnistimen yhteydessä on myös virta-/lukituspainike.

 

LG Watch Sport & Watch Style

Android Wear 2.0:n lanseerauksen yhteydessä helmikuun alussa Google ja LG esittelivät yhdessä myös markkinoiden ensimmäiset uuteen käyttöjärjestelmään pohjautuvat älykellot. Ne eivät ole toistaiseksi saatavilla Suomessa ja LG esitteli niitä sopivasti osastollaan, joten otimme myös Watch Sportista ja Watch Stylestä nopeat ensituntumat

Teräskuorinen ja 14,2 mm paksu Watch Sport on melkoinen möhkäle, mutta se näyttää luonnossa paremmalta kuin valmistajan tuotekuvissa. Kello on modernin jykevä ja on kädessä laadukkaan tuntuinen. Laite kestää myös vettä ja pölyä, sillä siinä on IP68-luokan suojaukset.

LG Watch Sportin pyöreä P-OLED-näyttö on yksi älykellomarkkinoiden kookkaimmista – 1,38 tuumaa. Myös sen tarkkuus on erittäin korkea 480 pikseliä halkaisijalla, joka tuotti myös käytännössä erittäin terävän ja hyvännäköisen kuvan.

Kellon kokonaisvaikutelmaa parantavana yksityiskohtana oikeaan kylkeen on sijoitettu kookas metallinen nuppipainike sekä kaksi tavallista painiketta, joiden toiminnot ovat käyttäjän kustomoitavissa. Nuppipainiketta voi sekä kiertää että painaa ja kiertämällä näytti onnistuvan näppärästi ainakin listojen selaaminen.

Watch Sportin TPU-muovista valmistettu ranneke on valitettavasti kiinteää mallia, sillä LG on sijoittanut osan kellon toiminnoista (kuten antenneja) rannekkeen sisään. Kellon takakuori on muovia ja sen keskellä on optisen pulssimittauksen sensori. Pyöreän takakuoren reunoilla on nähtävissä kolme pyöreää syvennystä, joiden avulla kuori on mahdollista irrottaa mukana tulevan työkalun avulla ja näin päästä käsiksi kuoren alla sijaitsevaan nano-SIM-korttipaikkaan.

Edullisempi LG Watch Style on kellokaksikon sirompi ja pelkistetympi vaihtoehto. Sen muotoilu on pyöristetympää ja kevyempää, jonka perusteella se vaikutti sopivan selvästi paremmin naisille. Myös Watch Stylen kuoret ovat etupuolelta terästä ja rakenne on vedenkestävä (IP67). Ehkäpä osittain keveydestä johtuen Style ei tuntunut näpeissä aivan yhtä laadukkaalta kuin sisarmallinsa. Kellon näyttö on 1,2-tuumainen ja samalla sen tarkkuus on hieman alhaisempi kuin Sportissa. Siitä huolimatta näytön kuvassa ei ollut valittamista.

Toisin kuin Sportissa, Stylen ranneke on vaihdettavaa mallia. Se on standardikokoinen (18 mm) ja varustettu kätevällä pikalukitusmekanismilla. Kokeilemassamme värivaihtoehdossa hihna oli vaaleaa nahkaa ja soljet kullanväriset kellon rungon tavoin.

Siinä missä Watch Sport on varustettu lähes kaikilla herkuilla, on Style varsin pelkistetty tapaus. Sen huomaa mm. muovisesta takakuoresta, jossa ei ole lainkaan pulssimittaria. Stylestä puuttuu myös mm. NFC ja GPS  sekä siinä on pienempi akku ja vähemmän RAM-muistia.

 

LG G6:n myynti alkaa Koreassa maaliskuun 10. päivä noin 750 euron suositushintaan. Euroopassa myynnin arvellaan alkavan huhtikuussa, mutta tarkkaa ajankohtaa ja hinnoittelua ei ole vielä vahvistettu. LG Watch Sport ja Style ovat jo myynnissä Yhdysvalloissa 249 ja 349 dollarin suositushintaan, mutta Suomen saatavuudesta tai hinnoista ei ole vielä tarkempaa tietoa.

[/read]

This site uses XenWord.
;