LG Watch Style on kaksikon sirompi ja heikommin varusteltu vaihtoehto. Stylestä on saatavilla kolme värivaihtoehtoa – hopea, ruusukulta ja titaani. Pikakiinnityksellä varustettuja 18 mm leveitä rannekkeita on tarjolla nahkaisena ja silikonisena. Stylen teräsrakenne on suojattu vedeltä ja pölyltä IP67-standardin mukaisesti. Kellon oikeaan kylkeen sijoitettu digitaalinen nuppi toimii hieman Apple Watchin vastaavan tapaan ja mahdollistaa käyttöliittymän selaamisen.
Teknisesti Watch Style on varsin pelkistetty. Pyöreä P-OLED-näyttö on 1,2-tuumainen ja suojattu Gorilla Glass 3 -lasilla. Yhteyksiä on tarjolla ainoastaan WiFi:n ja Bluetoothin muodossa. Sykemittausta tai GPS:ää ei ole. Sisäisen akun kapasiteetti on maltillinen 240 mAh ja sen lataus tapahtuu langattomasti telakan avulla.
LG Watch Stylen tekniset yksityiskohdat:
- Ulkomitat: 42,3 x 45,7 x 10,79 mm
- 316LI-teräskuoret, IP67-suojaus
- 18 mm leveä standardikokoinen pikakiinnitteinen nahka- tai silikonihihna
- 1,2-tuumainen pyöreä P-OLED-näyttö, halkaisija 360 pikseliä, 299 PPI, Gorilla Glass 3 -lasi
- Snapdragon Wear 2100 -järjestelmäpiiri, neljä 1,1 GHz Cortex-A7-prosessoriydintä
- 512 Mt LPDDR3 RAM-muistia, 4 Gt eMMC-tallennustilaa
- WiFi & Bluetooth
- kiihtyvyysanturi, gyroskooppi, ympäröivän valon tunnistin
- 240 mAh sisäinen akku, langaton lataus
- Android Wear 2.0 -käyttöjärjestelmä
LG Watch Sport on kaksikon suurikokoisempi ja paremmin varusteltu vaihtoehto. Sportin IP68-suojatun metallikuoren värivaihtoehtoja ovat titaani ja tummansininen. Pyöreä 1,38-tuumainen P-OLED-näyttö on älykellojen mittapuulla tarjonnan suuremmasta päästä ja samalla markkinoiden tarkin (halkaisija 480 pikseliä). Kellon antenni sekä sensoreita on sijoitettu rannekkeen sisään, jonka johdosta ranneke ei ole vaihdettavissa olevaa mallia. Stylestäkin löytyvän digitaalisen nupin ohella Sportin oikeassa kyljessä on myös kaksi toimintopainiketta.
Toisin kuin sisarmallinsa, Sport on varustettu lähes kaikilla mahdollisilla nykyälykelloihin tarjolla olevilla ominaisuuksilla. Yhteysominaisuuksiin kuuluu LTE, GPS ja NFC. Taustapuolelta löytyvä optinen sensori mahdollistaa pulssin mittauksen ranteesta. Sisäisen tallennustilan suhteen on tosin hieman pihistelty, sillä neljä gigatavua on ollut jo pidempään varsin tyypillinen lukema, jonka voisi kuvitella täyttyvän varsin nopeasti, kun kelloon asennetaan aiempaa enemmän itsenäistä sisältöä.
Sportin takakuori irtoaa kellon mukana toimitettavalla työkalulla ja sen alta paljastuu nano-SIM-korttipaikka. Ainakin Yhdysvalloissa vain niiden operaattoreiden mobiiliverkkoyhteydet ovat tuettuja, joiden valikoimista Watch Sport löytyy. Se ei kuitenkaan tiettävästi tarkoita sitä, etteikö kellossa voisi käyttää myös muiden operaattoreiden SIM-kortteja.
LG Watch Sportin tekniset yksityiskohdat:
- Ulkomitat: 45,4 x 51,21 x 14,2 mm
- 316LI-teräskuoret, IP68-suojaus
- Kiinteä TPU-hihna
- 1,38-tuumainen pyöreä P-OLED-näyttö, halkaisija 480 pikseliä, 348 PPI, Gorilla Glass 3 -lasi
- Snapdragon Wear 2100 -järjestelmäpiiri, neljä 1,1 GHz Cortex-A7-prosessoriydintä
- 768 Mt LPDDR3 RAM-muistia, 4 Gt eMMC-tallennustilaa
- LTE, WiFi, Bluetooth, GPS, NFC
- Pulssimittari
- kiihtyvyysanturi, gyroskooppi, barometri, ympäröivän valon tunnistin
- 430 mAh sisäinen akku, langaton lataus
- Android Wear 2.0 -käyttöjärjestelmä
Molempien kellomallien myynti alkaa Yhdysvalloissa ylihuomenna (10. helmikuuta) ja muilla suurimmilla markkina-alueilla lähiviikkojen aikana. Sportin suositushinta on 349 ja Stylen 249 dollaria. Suomen saatavuudesta tai hinnoittelusta ei ole toistaiseksi mitään tietoa.
Lähteet: Google, Engadget (1)(2), Ars Technica
Engadgetin revikassa kerrotaan Watch Sportin akkukestoksi n. 13 tuntia, jos ei käytä LTE-yhteyttä ja GPS:ää. Kyseinen kello on kuitenkin 1½ cm paksu. Mistä lähtien on ollut ok, että kello toimii puoli vuorokautta kerrallaan? :facepalm:
Android Wear 2:n piti käsittääkseni olla jokin pelastava enkeli älykelloille, mutta sen sijaan se näyttää vain syövän enemmän akkua kuin aiemmat versiot. Eikös joku firma kehitellyt älykelloa, jonka rannekkeen osaset sisältää erilaisia toiminnallisia osia? Esim. akkuja ja sensoreita. Ehkä tarvitaan sen tyylinen rakenne, jossa ranneke koostuu palikoista jotka sisältää pieniä akkuja. Jotain tuolle akkukestolle pitää joka tapauksessa tapahtua, ennen kuin älykelloista tulee millään tavalla järkeviä kaupallisia tuotteita, joita ihmiset voisivat ostaa.
Täytynee pysytellä toistaiseksi vain semiälykkäissä rannekkeissa. Xiaomi Mi Band 2:n akku kestää kuitenkin yli viikon, kun ranneke mittaa sykettä 10 minuutin välein. Ja se näyttää ajan, päivämäärän ja nykyään myös ilmoitukset sovelluksilta sekä niiden sisällön.
Pitää kehitellä vetonuppi noihin niin virta riittää 🙂
Alkaa olemaan surkeaa touhua tämä Googlen pelleily tuon AW:n kanssa. Muut älykellot alkavat jo päästä sinne 4-5 päivän akkukestoon (esim Gear S3) niin jotenkin kuulostaa oudolta että Google ei saa tätä puolta kelloistaan kuntoon.
Tosin tuo 13h kuulostaa todella lyhyeltä ajalta
Käykö tämän kanssa (kuten muidenki) kun se on esitelty lähipiirille jää se hyllyyn ja kun sen jälkeen yrittää käyttää, akku menny sököksi ja puhelimetkaa ei enää tue sitä.
Ei ole kyllä realismia Gear S3:lla tuo 4-5 päivää. Toki silti paremmin kestää, kuin Andoid Wear -kelloissa keskimäärin.
Oma kello kestää sen 3-3.5 päivää ihan helposti. Kaikki muut paitsi AoD päällä.
Tosin varmaan tippuu jos "nauhoittaisi" urheilusuorituksia enemmän.
Mutta peruskäytöllä 3 päivään pääsee helposti ilman kikkailuja.
Itsellä kesti yleensä sen 2 tai hyvällä säkällä 3 päivää, joka on ihan hyvin nykypäivän high-end-älykellolta.
Onkohan ne keksiny jonkun oman teräksen? Onko tämä joku ruiskumalli AISI 316L haponkestävästä?
Huawei Watch ja kolmatta päivää käytössä.. jos nyt oikein muistan. Öisin sammutettuna. Tällä hetkellä 32% akkua jäljellä. Kolme päivää on mulle OK, mutten jaksaisi lähteä lataamaan joka ilta sekä rannekelloa että puhelinta. Watchille tulossa uusin versio (toivottavasti pian) joten eipä tässä tarvitse lähteä ostamaan uutta.
Eipä harmita yhtään vaikka tuli viime kuussa hankittua Gear S3 Frontier, vaikka näiden tulo oli tuolloin jo tiedossa, sillä arvelinkin Googlen paskovan tämän 2.0:n.:cigar:
Onko mikrofoni ja kaiutin nykyisin vakiotavaraa, ettei niitä erikseen tarvitse mainita?
Nyt kun tuo suomenkielinen puheohjaus toimii jotenkuten, niin alkas olla mielenkiintoa rannekelloon joka tukee puhelimen/iot-laitteiden ohjausta äänikomennoilla.
Näissä on älyä laitettu sisään
Research Blog: On-Device Machine Intelligence
Polarin mukaan M600 älykellon akunkesto tulee paranemaan Wear 2.0 päivityksellä:
Sinänsä erikoista, että jo aiemmin Polar on luvannu akunkestoksi 48 tuntia. Ehkäpä tuo 36 tuntia koskee iOS-laitteita, joiden tapauksessa aika on aiemmin ollut 24 tuntia.
Jos tarkkoja ollaan, niin tuossa AndroidPolicen siteeraamassa lehdistötiedotteessa ei tosin sanota mitään akunkestosta. En sitten tiedä, mistä tuo 36h on keksitty. Aiemmin akunkestoksi sanottu "jopa 48 tuntia, kun se on yhdistettynä Android-laitteeseen". iOS-laitteeseen verrattuna akunkestoa on kommentoitu näin (linkki):