Toistaiseksi ei ole tiedossa tulevatko vanhat Threadripper-prosessorit toimimaan uusissa emolevyissä tai uudet prosessorit vanhoissa emolevyissä.

AMD valmistautuu parhaillaan julkaisemaan uudet Zen 2 -arkkitehtuuriin perustuvat Ryzen Threadripper -prosessorit marraskuun aikana. Prosessoreiden tueksi ollaan julkaisemassa myös uudet emolevyt, joista ensimmäinen on nyt päätynyt nettiin vuotaneeseen kuvaan.

VideoCardzin haltuunsa saamassa kuvassa kerrotaan olevan Gigabyten Aorus-brändin huippumalleihin lukeutuva EATX-kokoluokan TRX40-piirisarjallinen emolevy. TRX40 on yksi huhutusta kolmesta piirisarjasta uusille prosessoreille TRX80- ja WRX80-piirisarjojen ohella.

Gigabyten emolevyllä on nähtävissä tutun näköinen jättiläismäinen prosessorikanta. Huhujen mukaan uusissa emolevyissä saattaisi olla TR4+-kanta, joka olisi taaksepäin yhteensopiva, mutta tästä ei ole varmuutta. Prosessorikantaa ympäröi kahdeksan muistipaikkaa ja debug-LED-näyttö. Virransyötön jäähdytys vaikuttaa ainakin kuvan perusteella varsin järeältä etenkin I/O-liitäntöjen ja muistipaikkojen väliin jäävien komponenttien osalta. Koko virransyötön jäähdytys on toteutettu oikeilla jäähdytysrivastoilla lähinnä ulkonäköön panostavien kuorien sijasta.

Emolevyn kulmassa ja reunassa on nähtävissä 6-pinninen PCI Express -lisävirtaliitin, 90 astetta käännetyt USB 3.0 -pinnit sekä SATA-liitinrivistö. Piirisarjan päällä aktiivinen jäähdytin, joka jatkuu neljän PCI Express x16 -liittimen väliin sijoitettujen kolmen M.2-paikan päälle.

Lähde: VideoCardz

This site uses XenWord.
;