Chrome OS kiilasi viime vuoden aikana Applen macOS:n ohi ja pitää nyt hallussaan 14,4 prosenttia markkinoista. Microsoftin Windows jatkaa ylhäisessä yksinäisyydessään 76,7 prosentin markkinaosuudella.

Perinteiset Windowsilla varustetut tietokoneet jylläävät markkinaosuuksissa aivan omilla luvuillaan. Apple on haalinut macOS:llaan verrattain tasaisena pysyneen vähemmistöosuuden, mutta viime vuonna se tippui kenties hieman yllättävästikin kolmannelle sijalle.

IDC:n julkaisemien lukujen mukaan koronapandemian vuosi 2020 on saanut tietokoneiden markkinaosuudet elämään normaalia voimakkaammin. Yhtiön luvut sisältävät perinteiset pöytätietokoneet, kannettavat sekä työasemat.

Markkinoiden kärjessä jatkaa odotetusti Microsoft, mutta Windowsin markkinaosuus uusista kokoonpanoista tippui viime vuoden aikana selvästi. Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä yhtiöllä oli hallussaan vielä 87,5 % markkinoista, kun Applen macOS:n osuus oli 5,8 % ja Googlen Chrome OS:n 5,3 %. Toisella vuosineljänneksellä alkoi kuitenkin tapahtumaan ja Microsoftin osuus tippui 81,7 prosenttiin ja vuoden loppuun mennessä vain 76,7 prosenttiin.

Windowsin tiputuksessa olivat osallisina sekä macOS että Chrome OS, mutta jälkimmäinen käytti tilaisuuden tehokkaammin hyväkseen. Chrome OS:n osuus nousi ensimmäisen neljänneksen 5,3 %:sta ensin 10 prosenttiin ja vuoden loppuun mennessä peräti 14,4 prosenttiin. Samaan aikaan macOS nosti omaa osuuttaan ensin toisella neljänneksellä 7,6 ja kolmannella 8,4 prosenttiin, mutta vuoden viimeisellä neljänneksellä käyttöjärjestelmän osuus tippui aavistuksen 7,7 prosenttiin markkinoista.

Lähde: GeekWire

This site uses XenWord.
;