HMD Global on ilmoittanut virallisesti aloittaneensa ensimmäiset Android 12 -päivityksensä Nokia X20:lle tänään 14. joulukuuta kello 11.00. X20 oli myös HMD Globalin puhelimista mukana Android 12 beetatestiohjelmassa, joten sen oleminen ensimmäinen virallisen päivityksen saava laite on varsin luonnollista.

HMD Global ehti ensimmäisten joukkoon päivityksensä kanssa, sillä Googlen omien laitteiden lisäksi Android 12 -päivityksiä ei ole saapunut vielä toistaiseksi kuin Samsungin ja OnePlussan puhelimiin, joista jälkimmäinenkin joutui jo ottamaan päivityksensä pois jakelusta siitä seuranneiden ongelmien vuoksi. Muiden puhelinten kuin X20:n osalta HMD Global ei kuitenkaan vielä paljastanut päivitysaikatauluja.

Nokia X20:een Android 12 -päivityksen saapuminen jo nyt on valmistajan viimeaikaisten haasteiden valossa kenties jopa hieman yllättävää, sillä vasta pari viikkoa sitten valmistaja joutui perumaan Nokia 9 PureViewin Android 11 -päivityksen kameraohjelmiston ongelmien vuoksi ja aiemmin Nokia 6.2:n ja 7.2:n Android 11 -päivitys saapui reilusti myöhässä ja ohjelmisto-ongelmien riivaamana.

Lähde: Sähköpostilehdistötiedote