Päivityksen jakelu on aloitettu maailmalla OnePlus 9 ja 9 Pro -lippulaivoille, mutta Eurooppaan sen saapumista on vielä odotettava.

OnePlus on aloittanut Android 12:n päälle rakennetun OxygenOS 12 -päivityksen jakelun OnePlus 9 ja 9 Pro -älypuhelimilleen valikoiduilla markkinoilla. Kiinalaisyritys ehtikin päivityksissä ensimmäisten Googlen ulkopuolisten firmojen joukkoon yhdessä Samsungin ja Asuksen kanssa.

Googlen Android 12:n mukanaan tuomien yksityisyysparannusten lisäksi OnePlus on tuonut omaan päivitykseensä mukanaan myös omia päivityksiä, kuten muunneltuja graafisia yksityiskohtia esimerkiksi kuvakkeissa, kolmeen eri tummuustasoon jaetun tumman tilan ja uudistetun Shelf-valikon.

OxygenOS 12, kuten jo muutkin viimeaikaiset OxygenOS:n päivitykset, pohjautuu Oppon ColorOS:n kanssa jaettuun koodipohjaan, mutta täysin yhdistetystä käyttöjärjestelmästä ei ainakaan valmistajan aiempien julkistusten valossa ole vielä kyse. Yhtenäisen käyttöjärjestelmän tulemme valmistajan aikataulun mukaan näkemään ensimmäisenä ensi vuoden lippulaivapuhelimissa ja vanhemmissa puhelimissa seuraavan Android-versiopäivityksen yhteydessä.

Päivitysten jakelu on jo käynnistynyt muualla maailmalla, mutta Eurooppaan OxygenOS 12:n saapumista saamme odottaa vielä tarkemmin määrittelemättömän ajan. Euroopan päivitysaikataulun lisäksi myös muiden kuin tämän vuoden lippulaivamallien päivitysaikataulu on vielä paljastamatta.

Päivitys 13.12.2021: OnePlus on vetänyt OxygenOS 12 -päivityksen toistaiseksi pois jakelusta sen saaman negatiivisen vastaanoton jälkeen. OnePlus on ilmoittanut olevansa ongelmista tietoinen ja julkaisevansa päivityksen uusiksi korjattuna mahdollisimman pian.

Lähde: OnePlus, Android Police

This site uses XenWord.
;