Intelin Core i7-8809G perustuu julkaistujen tietojen mukaan Coffee Laken sijasta edellisen Kaby Lake -sukupolven prosessoriin.

Intel valmistelee parhaillaan AMD:n Radeon-grafiikkapiirillä ja yhtiön omalla Core-prosessorilla varustetun MCM-prosessorin (Multi-Chip Module) julkaisua. Prosessorista ja samaan paketointiin liitetystä grafiikkapiiristä on saatu tipoittain tietoa niin virallisista kuin epävirallisistakin lähteistä, mutta kaikki tekniset tiedot eivät ole vielä tiedossa.

AnandTech on löytänyt Intelin Intian sivuilta kerroinlukottomien Intelin prosessoreiden vertailun, johon on mahtunut mukaan myös tuleva Core i7-8809G, eli edellä mainittu MCM-prosessori. Sivun mukaan neliytimisen, Hyper-threading-teknologiaa tukevan prosessorin peruskellotaajuus on 3,1 GHz ja sillä on käytössään 8 megatavua L3-tason välimuistia. Prosessorin muistiohjain tukee kahta muistikanavaa DDR4-2400-nopeudella.

AMD:n suunnittelema grafiikkapiiri on nimeltään Radeon RX Vega M GH Graphics, jonka lisäksi pakettiin kuuluu Intelin oma HD Graphics 630. Koko MCM-prosessorin eli prosessorin ja grafiikkapiirin TDP-arvo on yhteensä 100 wattia, mutta se on ilmeisesti konfiguroitavissa käyttäjän tarpeiden mukaan koska tiukan TDP:n sijasta Intel mainitsee erikseen sen olevan ”Target Package TDP”.

Prosessori perustuu ilmeisesti Kaby Lake -ytimeen, sillä sen grafiikkaohjain ja muistiohjain noudattavat Kaby Lake -prosessoreiden ominaisuuksia uudempien Coffee Lakejen sijasta. AnandTech tulkitsee listauksen merkitsevän myös, että prosessori tulisi saataville prosessorikantaan asennettavana versiona, eli käytännössä työpöytämallina, koska taulukossa on listattu vain työpöytäprosessoreita Core i7-8809G:n lisäksi. Allekirjoittanut pitää työpöytämallia kuitenkin erittäin epätodennäköisenä ainakin prosessorikantaan asennettuna versiona, sillä se vaatisi erikoisen kokonsa vuoksi täysin uuden prosessorikannan. Emolevylle juotettavat työpöytäversiot ovat sen sijaan hyvinkin mahdollisia.

Epävirallisten lähteiden mukaan MCM-prosessorin Radeon RX Vega -grafiikkapiirin rinnalla oleva HBM2-muisti on kooltaan 4 Gt ja se toimisi 800 MHz:n kellotaajuudella. Itse grafiikkapiiri tulee toimimaan tämänhetkisten vuotojen perusteella 1190 MHz:n kellotaajuudella ja joidenkin huhujen mukaan siinä olisi käytössä 24 Compute Unit -yksikköä eli 1536 stream-prosessoria. Lisäksi mediassa liikkuu huhuja Core i7-8705G- ja Core i7-8706G -malleista, joissa olisi käytössä karsittu Radeon Vega -grafiikkapiiri, mutta näitä on toistaiseksi mahdoton varmistaa suuntaan tai toiseen.

Intel on jo ehtinyt päivittää sivunsa ja poistanut tiedot sieltä.

Lähde: AnandTech

This site uses XenWord.
;