Kiinasta kantautuvien lukujen mukaan P-ydinten ylikellotus 4,9 GHz:iin tuottaa 233 watin, 5,2 GHz:iin 330 watin ja 5,3 GHz:iin peräti 400 watin tehonkulutuksen, kun E-ytimet pysyvät vakiokellotaajuuksillaan.

Intelin Alder Lake- eli 12. sukupolven Core-prosessorit julkaistaan näillä näkymin ensi viikolla ja myyntiin niiden pitäisi saapua ensi kuun alkumetreillä. Julkaisun lähestyessä myös vuodot luonnollisesti kiihtyvät ja tällä kertaa päästään pureutumaan prosessoreiden ylikellotuspotentiaaliin ja tehonkulutukseen.

Ensin vuotovuorossa oli Bilibili-palvelussa julkaistut testit. Käyttäjä 热心市民描边怪:n testeissä Core i9-12900K oli ylikellotettu tehokkaiden P-ydintensä osalta 5,2 GHz:n kellotaajuudelle, mikä tuotti CPU-Z:n testissä yhdellä säikeellä 851 ja kaikilla säikeillä 11987 pistettä. E-ytimet toimivat vakiokellotaajuuksillaan. Prosessorin käyttöjännitteeksi oli jouduttu asettamaan 1,385 volttia, minkä myötä sen tehonkulutus nousi peräti 330 wattiin.

Twitter-käyttäjä OneRaichu on puolestaan twiittaillut lisätuloksia ilmeisesti samasta testisessiosta. Twiitin mukaan kaikki P-ytimet 4,9 GHz:n kellotaajuudella 1,275 voltin vakiojännitteellä prosessorin tehonkulutus olisi 233 wattia. 5,2 GHz:n kellotaajuudelle mainitaan 1,38 voltin jännite, mikä ei ole täysin sama kuin yllä mainituissa testeissä, mutta kyseessä voi olla vain epätarkempi ilmaisu twiitissä, sillä kulutuksen kerrottiin olevan identtiset 330 wattia. 5,3 GHz:n kellotaajuudelle vaadittiin peräti 1,44 voltin käyttöjännite ja sen myötä prosessorin tehonkulutus nousi jo 400 wattiin. E-ytimet toimivat testissä vakiokellotaajuuksillaan 3,7 GHz:ssä ja tehonkulutus on mitattu ohjelmallisesti CPU Package -arvoa mittaamalla.

Lähteet: VideoCardz, TechPowerUp

This site uses XenWord.
;