iFixit-sivusto purki Microsoftin uuden Surface Laptop -kannettavan osiin ja totesi rakenteen korjauskelvottomaksi.

Älypuhelimien ja tietokoneiden purkuartikkeleista ja korjausoppaista tunnettu iFixit on iskenyt työkalunsa kiinni Microsoftin uuteen Surface Laptop -kannettavaan. Loppuarvio koneen rakenteellisen toteutuksen osalta on suorastaan tyrmäävä 0/10 pistettä.

Heti purkuprosessin alkuvaiheessa käy selväksi, ettei koneen pohjasta löydy ruuveja rakenteen avaamiseksi. Ainoa vaihtoehto on leikata veitsellä näppäintasoa peittävä alcantara-kangas irti ja irrottaa lämmön avulla paikalleen liimattu ja muovihitsattu näppäinkansi paikaltaan. Näppäimistön alta paljastuu koneen kaikki keskeiset komponentit, kuten puolet sisätilasta vievä metallikuoreen tiukasti liimattu 45,2 Wh akusto sekä lämpösuojalla peitetyllä Intel Core-i7 -prosessorilla ja integroiduilla muistipiireillä varustettu emolevy.

Purkuprosessin lopputulema on tyly: iFixitin mukaan Surface Laptop on toteutukseltaan liimalla kyllästetty rumilus, jossa ei ole mitään korjauskelpoista tai pitkäikäistä. iFixitin mukaan konetta ei ole yksinkertaisesti mahdollista avata tai korjata aiheuttamalla sen rakenteille merkittävää vahinkoa.

iFixit tutustui myös uuteen Surface Pro -taulutietokoneeseen, joka ei pärjännyt juurikaan paremmin. Korjattavuusarvosanaksi laite sai 1/10, joka on pykälän huonompi kuin edeltäjämallissa. Pienenä plussana Surface Pron paikalleen liimattu näyttö on hieman aiempaa helpompi irrottaa, mutta toisaalta edeltäjämallin erillisestä SSD-asemasta on luovuttu, joten mikään rautaominaisuus ei ole enää edes teoriassa päivitettävissä.

Kuvat: iFixit

This site uses XenWord.
;