Ensimmäisenä ennakkotilattavaksi saapuvat 4-10-ytimiset Core X -prosessorit, joiden toimitukset alkavat ensi viikolla ainakin Yhdysvalloissa. Suomen saatavuudesta ei toistaiseksi ole tarkkaa tietoa. Olemme soittaneet muutamille jälleenmyyjille, mutta ainakaan hyllyihin prosessoreita ei ole alustavasti odotettavissa, vaan ne toimitetaan asiakkaille vain tilauksesta. Tarkempaa toimitusajankohtaa tukkureilla ei vielä ole tiedossa.
Kun Intel potki viime vuonna 12 000 työntekijäänsä pihalle, se katkaisi samassa yhteydessä käytännössä kokonaan suhteensa eurooppalaiseen mediaan. Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi uuden prosessorijulkaisun yhteydessä yritys ei toimita medialle testikappaleita ennen julkaisua edes NDA- eli salassapitovelvollisuuden alaisena. Suomen osalta Ruotsissa sijainnut Intelin PR-osasto lakkautettiin, kuten ilmeisesti kaikki muutkin Euroopan PR-toiminnot ja nykyään suoraa kontaktia Intelille ei yksinkertaisesti ole.
Esimerkiksi tammikuussa Kaby Lake -prosessoreiden julkaisun yhteydessä emolevyvalmistajat toimittivat medialle testiprosessorit emolevyjensä mukana, koska Intel ei prosessoreita lähettänyt.
Core X -prosessoreiden julkaisu on kuitenkin niin kiirehditty, että edes emolevyvalmistajilla ei ole tarpeeksi testiprosessoreita, joita jakaa medialle testattavaksi, ainakaan Suomeen asti. Tilanne ei ilmeisesti ole sen parempi muuallakaan Euroopassa ja testiprosessoreita ovat onnistuneet hommammaan kolmansilta osapuolilta vain yksittäiset mediat.
Tämän seurauksena viikonloppuna nähtiin brittiläisten Hexus- ja Bit-tech-sivustojen mielenosoitus, kun sivustot julkaisivat oman Core i9-7900X -artikkelinsa. Koska Hexus ei muun eurooppalaisen median tavoin saanut testiprosessoria Inteliltä, ei heilläkään ole myöskään salassapitovelvollisuutta allekirjoitettuna.
Yhdysvalloissa Intelin ja median suhteet ovat ilmeisesti paremmalla mallilla ja myös Core X -artikkelit on todennäköisesti luvassa normaaliin tapaan isoimmilta rautasivustoilta ja Youtube-kanavilta.
Kuulemiemme tietojen mukaan X299-emolevyjen biossit ovat tällä hetkellä hyvin keskeneräisiä, joten julkaistuihin tuloksiin kannattaa suhtautua varauksella. Osa pitää paikkaansa, mutta osassa on reilusti parannettavaa. Esimerkiksi joissain sovelluksissa ja peleissä Turbo-kellotaajuudet eivät välttämättä aktivoidu lainkaan, jos käytetään useampaa ydintä. Prosessorin jo käsiinsä saaneet tahot ovat yksinkertaisesti antaneet ymmärtää, etteivät emolevyt ole vielä valmiita kuluttajien käsiin”
Entäs io-techin Core X -artikkeli? Meillä on testilaboratoriossa jo ensimmäinen X299-piirisarjaan perustuva emolevy ja toinen on tulossa, mutta ei Kaby Lake-X- tai Skylake-X-prosessoria. Inteliltä prosessoria ei ole saatu, emolevykontaktimme ovat todenneet, että testiprosessoreita ei ole Pohjoismaihin yksinkertaisesti saatavilla ja jälleenmyyjille ei prosessoreita ole tulossa ainakaan vielä.
Saamme luonnollisesti Core X -prosessorin käsiimme ennemmin tai myöhemmin, joten artikkeli on luvassa heti, kun se on fyysisesti mahdollista tehdä.
Intelin Core X -prosessoreiden testitulokset saa julkaista 19.6.2017 klo 16 Suomen aikaan.
Tuli tuhnu, ja nyt ei haluta huonoja arvioita? Ainakin pari youtubettajaa on valitellut että ”tulossa olevat” testikappaleet prossuista ei ole heille tulleet vielä.
AMD:n julkaistua Ryzenin, "keskeneräisistä" emolevyistä nousi paskamyrsky. Odotan jännityksellä mitä tästä seuraa.
Nooh! Ei se tainnut myrskytä kun Intel funny boy osastolla;)
On se yhtä tuskaa;( Intel ja X. X:hän on tuntemattoman luvun merkki matematiikassa ja nyt ollaan oikeasti tuntemattoman äärellä Intelin toimesta. Milloin on viimeksi koettu tällainen black out prossujen suhteen? Kait joskus kierves ja Paavo…
”Yksinkertainen viesti tahoilta, joilla prosessori on jo käsissä, on että, emolevyt eivät ole vielä valmiita kuluttajien käsiin.”
Ymmärtää kyllä mitä tällä haetaan, mutta iski silti silmään
On se hurjaa. No kiireimmät tilaa sian säkissä ja sulkee korvansa ja silmänsä kriittisiltä arvosteluilta.
Ai mistäkö? No koska intel :vihellys:
Intel kun on kyseessä niin kohta todetaan, että "tämähän on ihan normaalia uusien julkaisujen kanssa". :p /s
Melkoisen öykkäröivän kuvan Intellin toiminnasta saa, jos ei pysty samanlaiseen suoritukseen, kun pienemmän budjetin kilpailijansa. Ryzen testejä kun tuntui löytyvän jokaiselta tubettajalta.
Kaiketi OT…
Ymmärrettävää että toimintaa tehostetaan, mutta pr:n (media ja kuluttaja) jättäminen "oman onnensa nojaan" on suorastaan ylimielistä.
On erittäin tervehdyttävää että cpu puolella on pitkästä aikaa nousemassa (ainakin siltä näyttää) kunnon kilpailua joka varmasti tulee terävöittämään
myös Intelin toimintaa ja joutuvat miettimään toimintatapojaan uusiksi.
Ottamatta kantaa onko AMD:n (trhdrp) vai Intelin (i9) uutuudet parempia niin jo melkein Intelin sormille lyömisen vuoksi toivoisin että AMD:n
tarjonta on riittävän hyvää että ostajakunta kääntää selkäänsä Intelille kun ei ole luotettavaa vertailutietoa tarjolla.
Itselläni on ollut vuosikymmenten aikana kaikkia mahdollisia mainstream prossuja lähtien joten fanitan vain toimivuutta, tehoa ja "järkevää" hinnoitelua ko. teholle.
Yhden pc:n olen ostanut vuonna 1982, sen jälkeen rakentanut kaikki koneeni sen hetken "parhaista" komponenteista (juu, ei väitellä mikä on pc 🙂 Joten fanitan
vain omia valintojani 🙂
Uutisessa lukee samat jutut pariin kertaan ainakin omalla näytöllä :kahvi:
Korjattu :tup:
On kyllä pelleilyä, mutta eipä voi Inteli euroopan osalta kuin katsoa peiliin ja todeta mistä se vika löytyy. Odotellaan silti artikkelia. 🙂
Vaikka on inteliä alla niin toivon et AMD pistää intelille luun kurkkuun. 🙂
Huoh, ensin tämä ongelma oli vain peleissä. Nyt prosessoreitakin myydään early accessinä.
Olipas taas negatiivista palautetta. Laitan tähän yhden positiivisen kommentin ja näkökulman, sehän EI ole säännöissä kiellettyä käsitääkseni (korjatkaa jos olen väärässä).
Tuossa artikkelissa mainitut Hexus & Bi-tech jo testasivat i9-7900X: n ja ylistävin arvosanoin!
Hexus: "The world's first Core i9 processor, the 7900X, is ultimately a 10-core powerhouse offering excellent IPC performance and outstanding multi-core prowess in a single $999 chip armed with plenty of overclocking headroom.
Bottom line: the price tag remains a stumbling block and software optimisations are needed, but anyone willing to splash a thousand bucks on a new CPU need look no further than the Intel Core i9-7900X. Over to you, Threadripper".
Threadriper: han on kahden sirun CPU.
Bit-tech: "Intel has shown its hand, and it's a very good one indeed".
Tässähän on nyt menty "AMD: n" mallin mukaan. Ei kuitenkaan ole läheskään niin keskeneräinen kuin Ryzen oli tullessaan. Perustelut: Näkeehän sen jo noiden kahden testin perusteella. Esim. MB- lehdellä oli suuria vaikeuksia saada heidän testiin tullut Ryzen- koneensa edes käyntiin.
Mitään sellaista ei tuolla Hexus & Bi-tech ei mainita.
Tänään niitä testejä alkaa tulemaan, kaikilta niiltä joille on prossuja riittänyt (ei siis mitään kiusantekoa tai ylimielisyyttä).
Varmaankin Suomen aikaa iltapäivällä/ illalla, sitä ei valittavasti nyt paljastettu artikkelissa.
Sinällään en jää itkemään vaikka kukaan euro- testaaja ei saisi ensimmäisessä aallossa testi- prossujaan.
Eli siis 10-core Intel maksaa 999 dollaria ja 16-core Threadripper lähtee 600-800 dollarista (?)
Eli intel tekee konkurssin, muutama hullu fanipoika ei sitä puljua kauaa pystyssä pidä. Eikä mikään ääripihi Applekaan. Ei Apple intelille paljoa niistä kivistä maksa. Varmasti Apple on kiristänyt Inteliä kiveksistä niin kovaa että tuskan parahdus kuulunut miten Intel myy tuotantohinnoilla Applelle prossunsa. Muutenhan Apple iskee AMD kivet koneisiinsa.
No ei ne nyt konkurssia tee. Toivotaan nyt että AMD:n vastaisku tekee Intelin liikevahtoon sekä voittoon jonkulaista notkahdusta. Jos nyt oikeen joululahja toiveita saa esittää niin toivotaan että syntyvä kilpailu pysyy tällä kertaa ns. siistinä. Eikä tulisi taas mitään kunnon kampituskamppanjoita joita sitten selvitellään oikeudessa vuosikymmen. AMD on kooltaan ja resursseiltaan sen verran altavastaaja, että joku OEM kauppiaiden kautta kampitus v2.0 liene voisi kaataa koko pajan.
No ei tietenkään konkurssia tee, ja foliohattuni epäilee vahvasti että tämä on jonkinsortin kahden duopoli USA firman keskinäistä "peliä" että tehdään nyt näin vähän aikaa ja "kilpaillaan" …
Kuluttaja tässä voittaa kuitenkin. Onhan noiden vehkeiden hinnoittelu GPU ja CPU puolella lähtenyt aivan lapasesta.. Tosin PC irtokomponenttien kuluttaja kysyntä on myös varmasti vähentynyt koska peruspertti pärjää kännykällä, tabletilla ja halvalla läppärillä mainiosti. Aikoinaan oli käytännön pakko kasata/ostaa se beigen värinen PentiumAthlon jos halusi edes sähköposteja käyttää..
Muistan kun Phenomin aikoihin AMD rummutti, että meillä aito neliydin ja Intelillä multichip. Ketään ei kiinnostanut muu kuin suorituskyky.
Nyt yritetään Intelin prossusta, että aito… ja ketään ei edelleenkään kiinnosta. Niin ne aaetelmat muuttuu. :rofl:
Onpas mielenkiintoista. Tässä on aina voinut luottaa siihen, että Intell on vakaa ja ainakin toimii kuten odottaa sopii. Nyt siellä on näköjään oikeasti palikat aika pahasti sekaisin. En tiennytkään että niiden irtisanomiset olivat noin merkittävät. Nehän on oikeasti vaikeuksissa, ei muuten yksikään maailmanlaajuinen suuryhtiö lopeta koko mantereen edustusta tai tee täysin hätiköityä julkaisua.
Niin se lopullinen suorituskykyhän se on mikä kiinnosta. Aika harvoin tulee multichip setupeista ihan varsinaisia ongelmia, jossain tietyssä tapauksessa pieniä suorituskykyeroja. Toki PR osasto yrittää ottaa kaiken irti.
Valtaosassa työkuormia multichip viritys toimii lähes yhtä hyvin. Nykyisin vielä kun nuo lastut juttelevat keskenään siinä prosessori piirillä niin ongelma on aika olematon.
Niillä vanhoilla multichipeillä ongelma toki oli hieman erilainen kun piti jutella FSB:n läpi piirisarjan kautta. Itse en tosin ongelmaa tälläisellä kokonpanolla päässyt todetamaan (siis kaksi cpu lastua samalla piirillä yhden FSBn takan), mutta peli PC sanoi aikoinaan kaput ja oli työasemana 2x 2core xeon (core2 lastuja) jotka myös juttelivat FSB:n läpi.
Olisko ollut Planetside 2:n jonka käynnistyksen jälkeen peli piti pakottaa pyörimään vain tosella prosessorilla. Jos sen salli käyttävän kaikkia 4 corea (2:lla eri soketilla 2x2C lastut) niin pyöri hieman huonommin ja piirisarjan lämpötilat nousivat sieltä 60C -> 85-90C. Käytännössä siis pelin threadit vaan odottelivat synkkiä FSBn läpi ja peli nyki.. samalla rupesi piirisarja paistumaan. =)
Zen MCM:llä tilanne pitäsi olla eri, kun ainakin Ryzen ja Threadripper tapauksessa liikenne pysynee lastun sisällä. Useamman socketin Epyc:ssä sitten taas voi olla toisin, mutta tuskimpa kukaan milllään Epyc raudalla meinaa pelata. Serveri sovelluksilla taas tuskin samanlaista "race condition":ia tulee resurrseista kun peleissä. 🙂
Jaa a, ketäpä se nyt sitten kiinnostaa onko oikeesti single vai multichip…
En kyllä vielä sanoisi että Intelillä on housut kintussa. Eikös se nyt lähinnä media oo housut kintuissa ku eivät saa testikappaleita. :vihellys:
Kaikki tämä säätö on pelkkää plussaa jos sillä on negatiivinen vaikutus hintoihin. 🙂 Kerrankin Intelkin vähän vapisee ja toimet näyttävät yllättävänkin rajuilta näinkin aikaisessa vaiheessa. Ryzen taisi saada oman palansa kakkua?
Media housut kintuissa? Ensimmäiset luotettava media julkaisi jo testit ilman NDA:ta, koska Intel munaili. Nythän media saa lukukertoja näille "Intel ongelmissa", "Intel ei saa toimitettua prosessoreja", "Intelin ongelmat" jne. Lopuksi sitten vielä ne oikeat testit, sitten kun Intel saa niitä piirejä markkinoille. Kyllä se on Intel joka nyt on vaikeuksissa. Ensimmäistä kertaa pitkästä aikaa median ei ole pakko nuolla sinistä reikää, koska vihdoin tulee kilpailua. Ilman kilpailua ei olisi myöskään mediaa niiden ympärillä, eli mediahan tässä voittaa kuluttajien tapaan. :tup:
Suorituskyky ja hinta sen ratkaisee. Jos miettii perusjonnea joka kokoaa konetta, ei sitä kiinnosta single, multi, hexa, pentachipit tai muut. Enemmän tässä aktiivisena IO-techin lukijana ja tietotekniikan seuraajana on se miten Intel käyttäytyy mediaa kohtaan.
Tässä ollut ennakkoon netissä aikamoinen p- myrsky liittyen X299- emojen ja Intellin vaatimien lisämaksujen suhteen koskien NVMe- asemien RAID- kokoonpahoja, oli Linuksen ym. videoita jopa…
Nyt tämäkin asia on selvinnyt, näkyy olleen vain dissaus- kamppanja.:rage:
MSI® X299 GAMING PRO CARBON/ X299 GAMING PRO CARBON AC motherboard, manuaalista lainattua.
https://gzhls.at/blob/ldb/0/c/2/6/79b214e87bd8443f5377627bccf28a77bb02.pdf
Sivu 120:
Sivu 123:
Mitään maksuja/ avaimia ei vaadita! M.2 SSD: n pitää olla Intellin optane- sarjaa. Jossa se hyvä puoli, että säilyttää tietonsa kun koneen käynnistää uudelleen.:cool: On Intellin kehittämä muisti, jota ei muilla edes ole.
Ei ole todellista, ennakkoon on ollut juttua ssd-asemien kytkemisestä suoraan prosessorin pci express -linjoihin ja siihen liittyviin rajoituksiin. Sinä postaat x299 piirisarjaan liittyviä tietoja. Optane Memorystä ei ole ennakkoon ollut sanallakaan mitään kritiikkiä, se toimii jo Z270:n kanssa.
Ei ole uutisissa ainakaan korjattu tuota lisämaksu/ avain asiaa! (en kaikkia ketjuja ole lukenut).
Vaikka kilpailua tulee AMD:n ja Intelin välille, vaikuttaa tuotetestaus jääneen unholaan koska on kiire saada omat tuotteet ennen toista markkinoille.
Kilpailu toki on hyvästä hintoja ajatellen, mutta voittaako kuluttaja tässä jos tuotteet eivät toimi kuten niiden kuuluisi toimia?
Itselläni ei ole kertaakaan ollut tarvetta edes päivittää biosia kun olen kasannut komponenteista koneeni, jotta se toimisi ongelmitta.
Ryzenistä minulla on edelleen semmoinen mielikuva foorumien keskusteluja seurattuani, että jos ostan kaupasta uuden tuotteen,
niin se ei tule ongelmitta todellakaan toimimaan vaan joudun katsomaan erittäin tarkkaan minkä emolevyn ja muistit valitsen ja
silloinkin tulee bios päivittää. Pahasti pelkään että Intel on ajautumassa samoille linjoille Skylake-X:nsä kanssa ja kuluttajat vain joutuvat
hyväksymään keskeneräiset tuotteet. Tässähän vaikuttaisi olevan maalina vain se, kumpi saa tuotteensa aiemmin markkinoille.
Niin, voi miettiä että lukeeko ihmiset mieluummin sen yhden tahon uutiset oikeista testeistä vaiko sadan tahon ruikutuksen siitä että testiprossua ei saatu. Niinpä sanoisin edelleen median olevan suurelta osin housut kintuissa.
Eihän se nyt Inteliltä hyvää PR:ääntä tietenkään ole, ja tottakai media tekee omat uutisensa siitä etteivät saa testikappaleita.
Boottaava NVMe Raid-konfiguraatio suoraan prosessorin pcie-linjoihin ja emolevyn M.2-liittimien ja piirisarjan kautta ovat kaksi eri asiaa. Kerros nyt missä on kumottu tieto, ettei tarvitse ostaa Inteliltä erillistä RAID-avainta jos ssdt kytketään suoraan prosessoriin? Pc Wordlillahan oli kuvakin tästä maksullisesta avaimesta:
Intel's Core i9 and X299 enable crazy RAID configurations for a price
Se rajaus oli siis suoraan prosuun kytketyillä asemilla. Chipsetillä voi tehdä raideja, mutta prosun ja piirisarjan välillä menee dmi linkki. Se vastaa 4x pci-e 3.0. Eli piirisarjaraidit on sen pullonkaulan takana.
Anandilta:
"X299 will support RAID with up to three PCIe 3.0 x4 devices. However in order to get the maximum peak bandwidth, motherboard manufacturers will have to derive all the ports from the CPU, not the chipset. Which brings us on to the biggest quirks with Basin Falls."
Voin kertoa, että emolevyvalmistajat ovat tähän tilanteeseen kanssa aivan helvetin "tyytyväisiä", kun kaikki on levällään.
Tuohon en sano mitään. Puhuin kuitenkin kokoajan RAID: sta ja m.2- paikasta selvästi.
Lainaus artikkelista:"
Skylake-X-prosessoreilla on mahdollista käyttää SSD-asemia kytkettynä suoraan prosessoriin X299-piirisarjan sijaan. Lisäksi NVMe-protokollan SSD-asemalta on mahdollista bootata käyttöjärjestelmä, mutta vain jos käytössä on Intelin oma SSD-asema.
Skylake-X-prosessoreilla, mutta ei Kaby Lake-X-prosessoreilla, tuettuna on myös Virtual Raid On CPU- eli VROC-ominaisuus, jossa useamman SSD:n boottaavat RAID-konfiguraatiot ovat mahdollisia, mutta vain RAID 0 -konfiguraatio on ilmainen. Jos halutaan käyttää RAID 1- tai 10-konfiguraatiota, Inteliltä on ostettava erillinen 99 dollarin hintainen USB-avaintikku, joka avaa biosista Premium-tilan. RAID 5 -konfiguraatiota varten on ostettava kalliimpi ilmeisesti 299 dollarin hintainen avain".
Ilmeisesti olen niin vähä-älyinen etten tajunnut että tuossa puhuttiin kokoajan PCI-e paikoilla olevista NVMe- asemista.
Yritin saada tarkentavaa tietoa, et kuitenkaan vastannut koskaan:
Näkökulma: Intelin ja AMD:n uudet HEDT-tehoalustat
Ekkö nää ymmärrä :hammer::hammer::hammer:
Intel on voittajan valinta siitä huolimatta.
Ps. Nyt kaupan päälle aio vedenkeitin :cigar2:
Niin tehokkaintahan tuo taitaa pitkälti olla mitä tällä hetkellä saatavilla mutta vastaisku on varmasti tulossa Threadripperin muodossa. Revikoitakin voi tulla mutta saatavuus onkin toinen juttu. Toisekseen sillä ei ole paskan vertaa tekemistä onko single chip vai multichip kunhan bitti murskaantuu.
MB-lehti.. hymiö
Kyllä se lopulta aina myös kuluttajan etu, mitä paremmin valmistajat hoitavat kontaktinsa lehdistöön. Lehdistö on kuitenkin taho, jonka kautta merkittävä osa valmistajien kommunikoinnista kuluttajien kanssa tapahtuu. Eurooppalaisille kuluttajille tämänhetkisestä tilanteesta on ainoastaan haittaa.
Meidän (lehdistön) kannalta tässä ei nyt ole käytännössä merkittävintä se, ettei Intel toimita sampleja, vaan se, että testiprossuja ei ole saatavissa tällä hetkellä oikein mitään muutakaan kautta ja emovalmistajat sekä jälleenmyyjätkin ovat touhun kanssa ihan kädet levällään.
Sinällään ei, mutta haluatko itse verrata näyttistäsi, 2x GPU- korttiin?
Monella käyttäjällä myös sama ongelma.
Jeps. Riemunkiljahduksia ei Ryzenien julkaisun jälkeen varmaan nähdä yhtään mistään päin. Tuntuu että molemmat valmistajat haluaa nyt tuutata ulos keskeneräistä tavaraa kun taas viimein päästiin kilpailun makuun.
Kuluttaja tässä kyllä voittaa, ainakin sitten lopulta kunhan molemmat valmistajat (ja emolevyvalmistajat) saavat lapsentaudit hiottua kivistään pois.
Onko tässä luettavissa, että emovalmistajillakaan ei ole retailprossuja käytettävissä biossin rakenteluun?
Jos muuan es-sarjalainen per emon valmistaja, niin ei hyvä heilu :beye:
Jos hinta on sama, eikä käytännössä 2x hinta niin miksipä ei vertaisi?
Jos katsot tuota linkkaamaasi manuaalia, niin sieltä löytyy tälläinen (1x Virtual RAID on CPU connector (VRAID1)) ja edelleen samasta manuaalista katsottuna sijainti emolevyllä power ja reset nappien yläpuolella, tuo liitin on siis pelkästään sille avaimelle.
Tiedätkö miksi tuollainen löytyy tuolta emolta ja jokaisesta muustakin x299 emosta muttei muista?
IMO se avain tarvitaan tai sitten emolevy valmistajat ovat todella pihalla kun tuollaisen liittimen tuonne menivät lisäämään.
Tuossa puhutaan siis koko ajan PCI Express -linjoilla suoraan prosessoriin kytketyistä SSD-asemista (NVMe), joilla Raid 0 on ilmainen, Raid 1 maksullinen ja Raid 5 maksaa vielä enemmän. Lisäksi ainoastaan Intelin omat SSD-asemat toimii (kuten esim. 600p-sarja).
Tässä nyt vielä mustaa valkoisella (merkitsin punaisella sinun postaamat virheelliset väittämät):
katso liitettä 25058
Vertaat kahden GPU:n korttia näihin prosessoreihin? Nyt valoja päälle..
Mitä tulee taas tuohon "Monella kyättäjällä myös sama ongelma" on taas suoraan verrannollinen käyttäjien määrään. Eiköhän sieltä Intelin HEDT platan kanssa tule jotain ongelmia myös vastaan kunhan saavat kyseistä rouskua edes testaajille tai käyttäjille asti :rolleyes:
Täysin sama neuvo, kuin AMD:nkin kanssa:
Älkää ostako juuri julkaistuja tuotteita, koska ne ovat käytännössä BETA vaiheessa. Katsokaa ensin vähintään kolmen ison sivuston arvostelut (niiden itse ajamat) ja mieluusti vielä käyttäjien kommentit. Sivustot saattavat saada valmiit paketit, jolloin esim heikko muistiyhteensopivuus ei käy ilmi, koska mukana tulee valitut, yhteensopivat muistit.
Älkää luottako valmistajan esijakamiin materiaaleihin suorituskyvystä, ne suosivat miltei varmasti julkaistavaa tuotetta ja esittelevät vain parhaat palat / erityistapaukset, joissa tuote loistaa..
Lisäksi jos tuotetta ei edes saa helposti Suomesta, en katso, että se on julkaistu oikeasti,vaan kyseessä on vain ja ainoastaan paperijulkaisu. Helposti saamiseksi katson sen, että kun teen tilauksen suomalaisesta kaupasta, niin tuote on tulossa suomessa minulle alle viikossa. Paperijulkaisun lisäksi voi tulla valmistusmääräongelmia (tuote on liian halpa vs valmistusmäärät, jolloin se lopahtaa kaupoista ja tilausajat venähtävät alun saatavuuden jälkeen.)
Kannattaa antaa tuotteen olla markkinoilla sen puolisen vuotta ja sitten katsoo KRIITTISESTI, mitä siitä sanotaan netissä. Jos on edelleen mahdollisesti avoimia ongelmia, niin jälleen kannattaa pysyä erossa ja odotella lisää.
Ryzen oli täysin selvä betajulkaisu ja ongelmia korjaillaan edelleen. Ilmeisesti Intelillä betaillaan myös. Asian näkee nyt sitten muutaman viikon aikana.
Se on ihan hyvä, että Intel antaa AMD:lle tasoitusta, ryssimällä nyt ainankin PR:n euroopassa todella raskaasti.
Vielä kun, joku keksii ettei tuollainen ole tarpeellista tälläisessä HEDT kokoonpanossa niin eikö se ole sama kuin sanoisi että 500Mb/s siirtonopeus vs. testattu n13Gb/s (VROC Päällä) ei ole tärkeää, HEDT PC-Tietokoneelle.
Tein vielä soittokierroksen ja Suomen osalta tilanne on se, että prosessoreita pystyy tilaamaan tukkureilta, mutta toimitusajoista ei tällä hetkellä ole tietoa.
NDA päättyy tänään klo 16.
Näin se Intel varmistaa että NDAta noudatetaan 🙂
Itse ainakin pidän mielessä sen että zen-arkkitehtuuri on aivan uusi joten ihmettelisin jos ei olisi minkäänlaista ongelmaa ensimmäisissä tuotteissa. Siitä en sitten ole perillä kuinka paljon uutta X299 piirisarjassa tahi näissä uusissa prossuissa on joiden takia saattaa ongelmia niissäkin ilmetä, mutta tuskin intelillä nyt kauaa menee että saavat homman toimimaan. Samaa toivon vastapuolelle että saadaan 2 hyvää vaihtoehtoa kuluttajille. Tän pr puolen intel ois voinu kyl klaaraa vähän mallikkaammin.
Taisi olla intelin paperijulkaisu, kun prosessorit ovat vielä tehtaalla 🙂
Alienwaren Area-51 -kokoonpano 27. heinäkuuta ja huhujen mukaan Ryzen Threadripperit ostettavissa jälleemyyjiltä elokuun (10.?)
Fail is strong with this one…
Ja kun muistelee, että AMD:tä haukuttiin paskasti tehdystä lanseerauksesta Ryzenin suhteen.
PS: Kauanko tuon HEDT:n annetaan sekoilla täällä asiaketjuissa?
Fail is strong with this one…
Ja kun muistelee, että AMD:tä haukuttiin paskasti tehdystä lanseerauksesta Ryzenin suhteen.
PS: Kauanko tuon HEDT:n annetaan sekoilla täällä asiaketjuissa?