Kielteisen päätöksen Ampparit.com-uutiskeräimen lähteeksi pääsemisestä saanut io-tech alkaa kehittää omaa uutiskeräinpalvelua.

Päivitys 2.4.2017: Uutinen ei ole aprillipila, vaan totta. Uutiskeräimen kehitys on hyvällä mallilla ja julkinen beta julkaistaan toukokuun alussa.

Io-tech ei tule todennäköisesti koskaan pääsemään lähteeksi Ampparit Oy:n omistaman Muropaketti.com-sivuston kilpailijana Ampparit.com-uutiskeräimeen.

Lue lisää Wikipediasta Amppareiden puolueettomuudesta

Tästä johtuen olemme päättäneet kehittää oman uuden sukupolven uutiskeräimen suomalaisille uutisten ystäville.

Projekti on jo hyvässä vauhdissa ja kehityksestä ja koodista vastaa TechBBS-foorumin aktiivijäsen Matti ”copter” Korvenmaa, joka on aikaisemmin työskennellyt muun muassa 3DMark-testiohjelmista tunnetun Futuremarkin ORB-tulostietokannan parissa. Korvenmaan nykyiseen toimenkuvaan kuuluu älyliikenteen taustajärjestelmien kehitys ja tekninen toteutus.

”Työn alla on uutiskeräin 2.0, joka tullaan kehittämään vahvasti yhteistyössä mahtavan TechBBS-foorumiyhteisömme kanssa”, toteaa Sampsa Kurri, toinen io-techin perustajista.

TechBBS on kasvanut vajaassa puolessa vuodessa Suomen aktiivisimmaksi tietotekniikka-aiheiseksi keskustelufoorumiksi, johon on rekisteröitynyt jo lähes 12 000 jäsentä ja päivittäin foorumille kirjoitetaan 4000 – 6000 uutta viestiä. Maaliskuussa io-tech.fi-sivustolla vieraili noin 150 000 uniikkia kävijää ja sivulatauksia kertyi noin 6,2 miljoonaa.

Tuleva uutiskeräin on jo toiminnassa ja palvelun nimi tullaan paljastamaan huhtikuun aikana. Ensimmäinen palveluun lisätty lähde oli Ampparit Oy:n omistaman Muropaketti.com-sivuston RSS-syöte.

”Emme ole lähteneet kopioimaan Amppareita. Kehitämme tekniseltä toteutukseltaan ja käyttöliittymältätään ylivertaisen palvelun, jossa tullaan näkemään useita uusia ominaisuuksia, joita uutisista kiinnostuneet käyttäjät tulevat varmasti arvostamaan, kuten klikkiotsikoihin reagoiminen”, lisää Kurri.

Julkiseen beta-testiin uusi uutiskeräin tullaan julkaisemaan toukokuun alussa.

”Nykypäivän informaatiotulva asettaa korkean riman uutisten laadulle sekä sille, mikä kaikesta saatavilla olevasta informaatiosta on relevanttia ja lukemisen arvoista. Mielestämme tarjolla olevat palvelut eivät ole ratkaisseet tätä ongelmaa kokonaisuudessaan. Julkistettavan palvelun pääsijainen tavoite on tarjota paras ja todenmukaisin näkymä saatavilla olevaan uutisointiin ja informaatioon”, päättää Korvenmaa.

TechBBS-foorumille on avattu viestiketju, jossa voi keskustella ja osallistua uutiskeräimen kehitykseen.

This site uses XenWord.
;