Aluksi saataville tulevat 9. sukupolven Core-prosessoreista 9600K-, 9700K- ja 9900K-mallit esitestattuna ja korkattuna.

Jimm’s PC-Store myy jatkossa valmiiksi ylikellotettuja Intelin prosessoreita, joiden lämmönlevittäjä on korkattu, vakiotahna- tai juotos on korvattu nestemäisellä metallilla ja lämmönlevittäjä liimattu takaisin paikoilleen. Lisäksi prosessorit myydään esitestattuna tietylle kellotaajuudelle ylikellotettuna ja yhden vuoden takuulla varustettuna.

Prosessoreiden korkkaamista on harrastettu tehokäyttäjien keskuudessa jo vuosien ajan, mutta itsetehtynä toimenpide on automaattisesti evännyt takuun.

Intelin nykyisissä 9. sukupolven Core-prosessoreissa lämmönlevittäjä on juotettu kiinni piisiruun, mutta aiemmissa sukupolvissa käytössä oli perinteinen lämpötahna ja lämmönlevittäjä oli liimattu kiinni hartsilaustaan. Korkkaamalla ja nestemetallia käyttämällä saavutetaan parempi lämmönjohtavuus piisirun ja lämmönlevittäjän välillä sekä parempi kontakti.

Lämpötahnaa vakiona käyttävillä prosessoreilla on saavutettu korkkauksella ja nestemetallilla jopa 20 astetta alhaisempia rasituslämpötiloja erityisesti ylikellotettuna ja uusilla juotetuilla 9. sukupolven Core-prosessoreilla lämpötila on laskenut noin 10 astetta.

Jimm’s testaa prosessorit luvatulla kellotaajuudella  Asuksen ROG Maximus X Hero -emolevyllä ja  240 millimetrin jäähdyttimellä varustetulla all-in-one-nestejäähdytyksellä maksimissaan 1,35 voltin käyttöjännitteellä ja AVX Offset -2 -asetuksella. Rasitustestinä on käytössä muun muassa Prime95-ohjelman 26.6-versio. Käyttäjän on osattava ylikellottaa prosessori luvatulle kellotaajuudelle omassa tietokoneessaan.

Korkkauksella ja takuulla on myös hintansa, sillä esimerkiksi noin 550 euron hintainen Core i9-9900K maksaa korkattuna ja viiden gigahertsin kellotaajuudelle esitestattuna 849 euroa ja 5,1 GHz:n versiolla on hintaa 999 euroa. Edullisin korkattu malli on 339 euron hintainen 4,8 GHz:iin esitestattu Core i5-9600K, joka maksaa vakiona 290 euroa.

Jos prosessorin korkkausta haluaa kokeilla itse takuun menettämisestä huolimatta, Jimm’sin valikoimista löytyy korkkaustyökalu 32,90 euron hintaan ja tuubi Thermal Grizzlyn nestemetallia 9,90 euron hintaan.

Lähde: Lehdistötiedote

This site uses XenWord.
;