OpenCL:n ja Vulkanin yhdistyminen tuo avoimiin rajapintoihin luottaville käsiin sekä grafiikkaan että GPGPU-laskentaan saumattomasti kykenevän rajapinnan.

Useita avoimia rajapintoja kehittävä ja ylläpitävä Khronos on julkaissut GPGPU-laskentaan keskittyvästä OpenCL:stä uuden 2.2-version. Samalla yhteenliittymä on julkaissut rajapinnan ja sen yhteensopivuustestien lähdekoodit vapaaseen jakeluun GitHubissa.

OpenCL 2.2:n ja sen rinnalla 1.2-versioon päivitetyn SPIR-V:n merkittävin uudistus on täysi tuki OpenCL C++ -kerneliohjelmointikielelle. OpenCL 2.2:n julkaisu on merkittävä myös SYCL 2.2 -rajapinnalle, joka luottaa OpenCL:n uuteen versioon mahdollistaakseen C++-ohjelmoinnin ”single source” -periaatteen mukaisesti ajettavaksi OpenCL-kiihdytettynä heterogeenisillä prosessoreilla, kuten APU-piireillä.

Uusien rajapintaversioiden sijasta lehdistötiedotteen merkittävin uutinen koskee kuitenkin Khronoksen tulevaisuuden suunnitelmia. Lehdistötiedotteen mukaan Khronos työskentelee parhaillaan yhdistääkseen OpenCL:n Vulkan-grafiikkarajapintaan.

Khronoksen avoimien vaihtoehtojen yhtenä suurimmista ongelmista Microsoftin DirectX:ään verrattuna on pidetty Vulkanin ja OpenGL:n sitoutumista puhtaasti grafiikkarajapinnoiksi ja OpenCL:n laskentarajapinnaksi ilman, että rajapintojen välinen yhteistyö onnistuisi helposti ja luontevasti. Kun OpenCL saadaan yhdistettyä osaksi Vulkania, tulee se tarjoamaan varteenotettavamman kilpailijan Direct3D:n ja DirectComputen yhteistyölle.

This site uses XenWord.
;