Lähiviikkoina julkaistavaksi tarkoitettu Superlight 2 on varustettu uusilla optomekaanisilla Lightforce-hybridikytkimillä ja 32 000 DPI:n Hero 2 -sensorilla.

Oheislaitejätti Logitech on ollut aktiivisena yrityskaupoilla viime aikoina, mutta tällä kertaa uutta tulee yhtiön ydinosaamisesta hiirten parissa. Uuden Logitech G Pro X Superlight 2:n julkaisupäivä ei ole vielä tiedossa, mutta käytännössä kaikki uutuushiiren tiedot ehtivät jo vuotaa julki.

Logitech G Pro X Superlight 2 -pelihiiri muistutttaa ulkoisesti hyvin paljon edeltäjäänsä, ellei ole peräti identtinen. Eroja ensimmäisen sukupolven versioon löytyy kuitenkin hiiren kenties tärkeimmistä elementeistä, näppäimistä ja sensorista. Pelaajat ovat kuitenkin ilmeisesti unohtuneet, sillä RGB-välkettä hiirestä on turha yrittää etsiä.

Superlight 2 hyödyntää yhtiön omia optomekaanisia Lightforce-kytkimiä, joissa itse mekanismi on optinen, mutta myös mekaanisen kytkimen elementit on pidetty mukana tuntuman vuoksi. Ratkaisulla saadaan optisen kytkimen nopeus ja tarkkuus ilman ns. debounce-filttereitä menettämättä kuitenkaan fyysisen kytkinmekanismin klikkausta tai vastusta. Pääkytkinten lisäksi hiiren vasemmasta kyljestä löytyy kaksi peukalopainiketta, joiden kytkintyypistä ei ole mainintoja.

Toinen iso uudistus on siirtyminen Hero 2 -sensoriin, joka yltää 32 000 DPI:n tarkkuuteen. Sensorin luvataan pysyvän kyydissä yli 500 IPS:n nopeuksissa ja yli 40G:n kiihdytyksissä. Vaikkei sitä erikseen olekaan mainittu, Hero 2 perustunee edeltäjänsä tapaan johonkin PixArtin sensoreista. Pro X Superlight 2 on yhteydessä tietokoneeseen Logitechin omalla 2,4 GHz:n Lightspeed-yhteydellä langattomasti 2000 hertsin päivitystaajuudella ja lähettimen saa kätevästi kulkemaan mukana hiiren pohjasta löytyvässä lokerossa. Pohjasta löytyy myös kookkaat 100 % PTFE -tassut sekä virtakytkin.

Logitechin mukaan se on saanut kasvatettua hiiren akun kestoa ensimmäisen sukupolven 70 tunnista 95 tuntiin jatkuvaa käyttöä. Tästä huolimatta myös painoa on saatu viilattua 3 grammaa pienemmäksi tasan 60 grammaan. Hiiren tarkat mitat eivät ole vielä saatavilla, mutta ne lienevät yhtenevät edeltäjän kanssa. Superlight 2 hoitaa akun latauksen vihdoin modernisti USB-C-liitännällä.

Logitech G Pro X Superlight 2 saapuu tiedot julkistaneen WinFuturen mukaan myyntiin lähiviikkojen aikana. Saksassa sen suositushinnan kerrotaan asettuvan 169 euroon. Raa’alla veroerolla hinnan sopisi odottaa asettuvan Suomessa 175-180 euroon, mutta aina hinnoittelu ei ole niin suoraviivaista. Hiiri tulee saataville kuvien mukaisesti mustassa, valkoisessa ja magentan purppuraisessa kuosissa.

Lähde: WinFuture

This site uses XenWord.
;