Rainmaker voitti PC Demo -kilpasarjan kahden pisteen erolla toiseksi tulleen MFX:n demoon.

Kaksi pitkänlinjan suomalaista demoryhmää Byterapers ja Doomsday yhdistivät voimansa ja osallistuivat maailman suurimman digitaalisen demoskene-taiteen tapahtuman Revision 2024:n pääkilpailuun Rainmaker-teoksellaan.

Saksassa pääsiäisenä järjestetty kilpailu on maailman suurin ja tasokkain demoskene-taiteen tapahtuma, jonka kilpailuihin osallistuvat maailman taitavimmat demoskene-luojat. Pääkilpailusarjan voitto tuli nyt ensimmäistä kertaa Suomeen. Voitosta kamppaili kaikkiaan 19 juryn hyväksymää finalistia. Kaikkiaan tapahtuman eri kilpailusarjoihin osallistui useita satoja teoksia.

– Tiimi aloitti demon ideoinnin elokuussa 2023. Konsepteja viilattiin ja protoiltiin vuoden 2024 alkuun saakka, ja helmikuussa teosta alettiin rakentaa toden teolla. Viimeisen kahden viikon rutistuksella syntyi jotain, johon koko tiimi tohti luottaa. Ryhmän jäsenten panoksesta kertoo, että teoksen hoiti kilpailuun ruotsalainen jäsenemme, joka ajoi autollaan 1300 kilometriä vain tämän takia. Valtaosa tekijätiimistä seurasi tapahtumaa ja kilpailua etänä Tampereella kisakatsomossa, jossa toivoimme top 5 -sijoitusta. Kisan edetessä tohdimme toivoa jo kolmen parhaan joukkoon pääsemistä, mutta voittosijasta kukaan ei uskaltanut lyödä vetoa – olihan vastassa demomaailman parhaimpiin lukeutuvia kilpailijoita. Monikaan tiimistä ei nukkunut paljoa tai ainakaan hyvin kello kolme yöllä päättyneen pääkilpailun ja puoliltapäivin alkaneen palkintojenjaon välillä, kertoo ryhmän puhemies Jukka Kauppinen.

Unescon aineettoman kulttuuriperinnön ja suomalaisen elävän perinnön listalle hyväksytty demoskene-kulttuuri on kansainvälinen yhteisö, joka on keskittynyt demojen, ohjelmointia, grafiikkaa ja ääntä luovasti yhdistävien reaaliaikaisten audiovisuaalisten esitysten tekemiseen. Säveltäminen, piirtäminen, aktiivinen omien teosten luominen ja kilpailuihin osallistuminen ovat olennainen osa demoskene-kulttuuria ja -harrastusta.

Lähde: V2.fi

This site uses XenWord.
;