MediaTek puskee pelibrändäystä myös edullisimpien hintaluokkien puhelimiin.

MediaTek on julkaissut edullisiin pelipuhelimiin suunnatut Helio G25- ja -G35-järjestelmäpiirit. Pelaaminen on yksi alan tämän hetken trendisanoista ja käytännössä piirejä tullaankin näkemään suurilta osin ihan tavallisissa puhelimissa. Käytännössä molemmat uutuudet vastaavat pitkälti aiemmin julkaistua P35-mallia, mutta niistä löytyy lisänä HyperEngine-pelioptimointeja suorituskyvyn ja verkkoyhteyksien hallintaan.

Molemmat piirit perustuvat samalle pohjalle ja ne valmistetaan hiljalleen ikääntyvällä 12 nanometrin prosessilla. Helio G35 sisältää kahdeksan vanhemman sukupolven Cortex-A53-prosessoriydintä, joiden maksimikellotaajuus on melko korkea 2,3 GHz. Grafiikkapuolesta vastaa PowerVR GE8320 -grafiikkasuoritin, joka toimii 680 MHz:n maksimikellotaajuudella.

Piirin pariksi voidaan asentaa jopa 6 Gt LPDDR4X-muistia ja eMMC 5.1 -tallennustilaa. Piiri tukee myös jopa 25 megapikselin kamerasensoreita sekä Full HD -näyttöjä 20:9-kuvasuhteella. Videopurku onnistuu H.265-koodekilla, mutta pakkaus vain vanhemmalla H.264:llä. Yhteyspuolella tarjolla on Cat.7-nopeusluokan LTE-modeemi, WiFi 5 sekä Bluetooth 5.0. HyperEngine-ominaisuuden avulla piiri pystyy vaihtamaan WiFi- ja LTE-yhteyden välillä vain 13 millisekunnissa.

Helio G25 -mallissa on käytössä alhaisemmat kellotaajuudet – prosessoriytimet toimivat 2,0 GHz maksimikellotaajuudella ja grafiikkasuoritin 650 MHz:n kellotaajuudella. Myös kamera- ja näyttötuki on hieman heikompi.

Ensimmäiset uusia Helio G -sarjan piirejä käyttävät älypuhelimet ovat Realme C11 sekä Xiaomin Redmi 9C ja 9A, jotka kaikki tulevat markkinoille heinäkuun aikana.

Lähde: MediaTek

This site uses XenWord.
;