Viime vuosineljänneksen aikana myydyissä älypuhelimissa nähtiin eniten MediaTekin piirejä, mutta suurimmat myyntitulot samaisella aikavälillä kääräisi Apple.

Teknologia-analytiikkaa tuottava Canalys on julkaissut raportin, jonka mukaan MediaTek oli vuoden 2023 viimeisen vuosineljänneksen suosituin piirivalmistaja älypuhelinmarkkinoilla. MediaTekin piiri löytyi jopa 117 miljoonasta myydystä laitteesta, mikä tarkoittaa valmistajalle 21 prosentin nousua verrattuna vuoden 2022 viimeiseen neljännekseen. Toiseksi ja kolmanneksi suurimmat osuudet olivat Applella ja Qualcommilla. Samsungilla piirien osuus älypuhelimissa oli sen sijaan jopa 48 % alhaisempi valmistajan vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna.

 

Piiritoimittajista suurimman tuloksen älypuhelinten saralla kahmaisi kuitenkin Apple lähes 90 miljardilla dollarilla, joka on 20 % enemmän verrattuna vuoden 2022 viimeisen neljänneksen samaiseen lukuun. Toisella ja kolmannella sijalla myyntituloissa olivat Qualcomm ja MediaTek. Samsungin tulos älypuhelinmarkkinoilla laski vuoden aikana 44 %, mutta tilanteen odotetaan ainakin hieman korjaantuvan muun muassa Galaxy S24 -malliston saaman positiivisen vastaanoton myötä. Kiinassa merkittävä älypuhelinten piirisuunnittelija Unisoc nousi jopa 24 % niin toimitettujen piirien määrässä kuin myyntituloissakin.

Lähde: Canalys, GSMArena

This site uses XenWord.
;