MSI:n Lightning Z- ja EVGA:n Kingpin-näytönohjaimet näkivät odotetusti päivänvalon Computex-messuilla. Hintatietoja ei vielä paljastettu.

MSI:n Lightning Z:n avainominaisuudet ovat kolmella tuulettimella varustettu Tri Frozr -jäähdytysratkaisu, jossa kaksi tuuletinta on 100 mm:n ja yksi 90 mm:n kokoinen. Näytönohjain on RGB-valaistu eli yksityiskohtien värityksen voi vapaasti valita. Piirilevyltä löytyy kolme 8-pinnistä PCI Express -lisävirtaliitintä.

Näytönohjain on mahdollista asettaa toimimaan Silent-, Gaming- ja Lightning-kellotaajuuksilla, joista jälkimmäinen tarkoittaa grafiikkapiirille 1721 MHz:n Boost-taajuutta ja GDDR5X-muisteille 11,12 Gbps:n siirtonopeutta.

EVGA:n Kingpin-mallissa on kuparinen jäähdytyssiili kolmella tuulettimella, erittäin järeä virransyöttö kahdella 8-pinnisellä PCI Express -lisävirtaliittimellä ja näytönohjain on varta vasten suunniteltu extreme-ylikellottamista varten. EVGA takaa Kingpin-näytönohjainten kulkevan grafiikkapiirin osalta yli 2025 MHz:n kellotaajuudella.

Ohuella nestejäähdytysblokilla näytönohjain vie vain yhden korttipaikan sillä kaikki näyttöliittimet eli kolme Mini Displayport -liitintä sekä HDMI- ja DVI-I-liittimet on sijoitettu yhteen riviin.

Molemmat näytönohjaimet mahdollistavat NVIDIAn asettamien käyttöjännite-, lämpötila- ja tehonkulutusrajoituksien kiertämisen järeämpiä ylikellotuskokeiluja ajatellen esimerkiksi nestemäisellä typellä jäähdytettynä.

Lähteet: EVGA, Gamers Nexus (1 & 2), Hardware Zone, Sweclockers

This site uses XenWord.
;