MSI marsittaa 12. sukupolven Core -prosessoreiden tueksi MEG-, MPG-, MAG-, ja Pro-sarjojen Z690-emolevyt

Intel Innovation tapahtumassa julkaistut ja tällä viikolla myyntiin saapuvat 12. sukupolven Core -prosessorit tulevat saataville 4. marraskuuta. Yhdessä prosessoreiden mukana markkinoille saapuvat niitä tukevat Z690 -emolevyt. Käymme tässä uutisessa läpi MSI:n tarjonnan erikoisuuksia.

MSI nostaa esiin panostuksensa etenkin muistien suorituskykyyn ja yhteensopivuuten. MSI OC Lab -automatiikka hyödyntää yhtiön omaa Memory Boost -teknologiaa puristaakseen muisteista parhaimmillaan jopa 30 % korkeampia kellotaajuuksia. Yhtiö on tehnyt ominaisuuden parissa tiivistä työtä suurimpien muistivalmistajien kanssa hyvän yhteensopivuuden varmistamiseksi.

Yhtiön mukaan sen Z690-emolevyt käyttävät palvelintason piirilevyjä paksunnetuinen kuparikerroksin, joka varmistaa korkealaatuiset signaalit uusimmille väylätekniikoille, kuten PCI Express 5.0:lle. Myös verkkoyhteydet ovat nopeita, sillä jokaisesta emolevystä löytyy vähintään 2,5 Gbps:n verkkoliitäntä sekä Wi-Fi 6E -tuki. Verkkoliitännöillä on kätevä ladata täytettä emolevyjen vähintään neljään M.2-asemaan, joista kolme tukee PCIe 4.0 -nopeuksia paria emolevyä lukuunottamatta.

MSI:n malliston kärkipäästä löytyy MEG-sarja, joissa on tässä sukupolvessa käytössä 19-vaiheinen virransyöttö 105 ampeerin Smart Power Stage -vaiheilla. RGB-valaistusta vierastaville ACE-malli tarjoaa korvaa valaistuksen 24 karaatin kultakoristein. Myös muut MEG-mallit on varustettu Myster Black -kuorilla, joissa ei ole sijaa RGB-valoille, mutta ilman kultausta.

Pykälää edullisempi MPG-sarja tulee saataville mustanpuhuvina Carbon- ja Edge-malleina sekä valkohopeiseen teemaan tähtäävänä Forcena. MPG Force ja Carbon on varustettu 18 75 ampeerin Smart Power Stage -vaiheisella virransyötöllä ja peräti viidellä M.2-slotilla, joista neljä tukee PCIe Gen 4 -nopeuksia. Edge-mallin virransyöttö on karsittu 16-vaiheiseksi muutoin samoin komponentein.

MAG-sarja ammentaa muotokieltään MSI:n mukaan armeijan rakennuksista. MAG-malleja tulee markkinoille tässä vaiheessa kaksi: mustanpuhuva Tomahawk ja sinisävyinen Torpedo. Sarjan tunnusmerkkejä on 16 Duet Rail Power System 70 ampeerin SPS-vaiheilla ja kolme M.2 PCIe Gen 4 -liitäntää. Joukon viimeisenä lavalle astelee Pro-sarja, jonka virransyöttö on toteutettu 14 Duet Rail Power System -vaiheilla ilman tarkempaa tietoa itse käytetyistä vaiheista.

Voit tutustua MSI:n Z690-emolevyvalikoimaan tarkemmin yhtiön verkkosivuilla.

This site uses XenWord.
;