Uusi suomalainen tietotekniikkasivusto io-tech.fi lanseerattiin epävirallisesti beta-testattavaksi puoli vuotta sitten.

Io-tech on startup-projekti, joka perustettiin tyhjältä pöydältä 16. lokakuuta 2016. Me olemme yhdessä io-techin toisen perustajan Juha Kokkosen kanssa laittaneet tähän virallisesti 1.1.2017 lanseeraattuun projektiin rehellisesti sanottuna kaiken peliin ja voin ilokseni todeta, että se on tuottanut hedelmää.

Sisällöllisesti io-tech on keskittynyt tärkeimpiin tietotekniikka- ja mobiiliaiheisiin uutisiin, tuotejulkaisuihin, tekniikoihin ja muihin alan ilmiöihin. Maaliskuussa julkaisimme yhteensä huikeat 13 artikkelia, joissa on mukana tuotetestejä, ylikellotusta ja tekniikkakatsauksia. Viime aikoina olemme myös käynnistelleet omaa videotuotantoa tukemaan kirjoitettua sisältöä.

Sivusto on ensisijaisesti mainosrahotteinen, mutta olemme käytännössä kuitenkin tehneet kaiken voitavamme, jotta sivustolla näytettävät mainokset olisivat ei-häiritseviä, aiheeseen kuuluvia, nopeasti latautuvia ja tietoturvallisia. Mainokset ladataan paikallisesti omalta palvelimelta, käytössä on ainoastaan staattiset JPG- ja PNG-kuvat ja mainosaiheet ovat olleet pelkästään tekniikkaan liittyviä.

Jos tästä huolimatta edelleen koet sivuston mainokset häiritseviksi, mutta haluat silti tukea sivustoa, suosittelemme käyttämään mainnonnan estoa ja harkitsemaan esimerkiksi TechBBS-foorumin tukijäsenyyden ostamista tai io-techin paitakauppaa. Anna joka tapauksessa palautetta mainoksista oli kyseessä sitten hyvä tai huono mainos niin saamme vietyä viestiä eteenpäin mainostajille ja mediatoimistoille.

Olemme jo nyt saavuttaneet mainosmyynnissä asettamamme absoluuttisen minimitason ja tavoitteen, jonka asetimme koko vuodelle 2017. Hommat jatkuvat varmuudella siis myös ensi vuonna ja tekijäporukkaan on jo palkattu mukaan Petrus Laine kirjoittamaan ajankohtaisia uutisia.

Alun perustamiskiireiden jälkeen pystymme jatkossa keskittymään entistäkin enemmän tekemiseen ja io-techin kehittämiseen entistä paremmaksi. Io-techin taustalle on perustettu uusi startup-yritys S&J Media Oy, jonka kautta toimintaa tullaan tulevaisuudessa pyörittämään.

Tilastojen valossa io-tech.fi keräsi maaliskuussa 142 000 uniikkia kävijää, sivustolla vierailtiin 846 000 kertaa ja sivulatauksia kertyi yhteensä 6,2 miljoonaa kappaletta. Kuudessa kuukaudessa TechBBS-foorumille on rekisteröitynyt 12 000 käyttäjää, foorumille kirjoitetaan päivittäin 4000-6000 viestiä. Vertailun vuoksi perjantaina 14. huhtikuuta io-tech.fi-sivustolla sivulatauksia kertyi 199 139, joka on noin 94 % Muropaketti.com-sivuston 212 191 sivulatauksesta.

Kiitos kaikille tuesta!

PS. Tutustu myös sivuprojektiimme, uuden sukupolven rbot.fi-uutiskeräimeen, jonka julkinen beta-testi on suunniteltu alkavan toukokuussa.

This site uses XenWord.
;