Kauppojen peruuntuminen ei tullut enää yllätyksenä, sillä pari viikkoa aiemmin internetissä liikkui jo huhuja ettei NVIDIA itsekään uskonut kauppojen toteutumiseen.

NVIDIA ja SoftBank ovat ilmoittaneet Arm-kauppojen peruuntumisesta. Ilmoitusta ei voi pitää suoranaisen yllättävänä, sillä parisen viikkoa sitten internetissä alkoi kiertää jo vahvat huhut siitä, ettei NVIDIA itsekään uskonut enää Arm-kauppojen toteutumiseen. Yritykset kertoivat kaupan peruuntumisten syyksi sääntelyhaasteet.

NVIDIA ja SoftBank pääsivät keskenään sopuun Armin kauppahinnasta jo vuoden 2020 syyskuussa, mutta kaupat eivät ymmärrettävästi tapahtuneet välittömästi, vaan suuren yritysoston edessä oli vielä erilaiset viranomaishyväksynnät. Tämän jälkeen kaupat saivatkin kritiikkiä useasta suunnasta, sillä Armin nähtiin kuuluvan ensisijaisesti neutraalin osapuolen käsiin, sen sijaan että sen omistaisi NVIDIA, joka itsekin valmistaa Arm-pohjaisia tuotteita. Loppu onkin jo historiaa ja kaupat eivät lopulta toteutuneet, vaikka puoltajiakin kaupoille löytyi.

Kauppojen peruuntumisen myötä SoftBank on kertonut aloittavansa valmistelut Armin pörssiin listauttamiseksi 31. maaliskuuta 2023 päättyvän tilikauden aikana.

Lähde: Business Wire

This site uses XenWord.
;