EVGA esitteli yhteensä 11 erilaista RTX 30 -sarjan mallia, kun MSI:n valikoimista löytyy heti peräti 14 erilaista uutta GeForcea.

NVIDIA julkaisi eilen odotetut Ampere-arkkitehtuuriin perustuvat GeForce RTX 30 -sarjan näytönohjaimet. Myös AIB-valmistajat ovat nyt julkaisseet omia mallistojaan ja ne ovat tulossa myyntiin samaan aikaan NVIDIAn omien Founders Edition -mallien kanssa. Esittelemme tässä uutisartikkelissa pikaisesti EVGA:n ja MSI:n uutuusmallit.

EVGA

EVGA esitteli kerralla koko GeForce RTX 3070-, RTX 3080- ja RTX 3090 -mallistonsa. Kaikki kolme tulevat saataville edullisimpana XC3-mallina ja FTW3-mallina, joiden lisäksi RTX 3080- ja RTX 3090 -malleista tulee saataville hybridijäähdytetty Hybrid-malli sekä nestejäähdytettynä Hydro Copper -malli. RTX 3090:stä on lisäksi luvassa erillinen hybridijäähdytetty Kingpin-malli.

Yhtiö nostaa esille sen uuden ICX3 Interactive Cooling -coolerin, jota käytetään yhtiön FTW3-malleissa. ICX3:n sydämenä on sekä grafiikkapiirin että piirilevyn etupuolen muistit alleen peittävä kupariblokki, johon on kiinnitetty yhteensä seitsemän lämpöputkea. Kortin etupuolelle lämpöputkien päälle tulee koko kortin mittainen jäähdytysrivasto ja sen päälle kolme asymmetrisesti sijoitettua HDB 2.0 0dB -tuuletinta. Etupuolen kruunaa RGB-valaistu sivupalkki ja tuuletinten tapaan asymmetriset kuoret.

FTW3-mallin piirilevy ei pääty ennen kortin päätyä, mutta myös siitä löytyy läpileikkauksia, jotta yksi tuulettimista voi puhaltaa osan ilmasta läpi näytönohjaimen. Piirilevyn takapuolelta löytyy suojalevy, johon on upotettu erittäin ohuita lämpöputkia levittämään lämpö tehokkaasti koko suojalevyn alueelle.

MSI

MSI ei ole kursaillut malliston koossa ja julkisti kerralla yhteensä kuusi Gaming-sarjan mallia ja peräti kahdeksan Ventus-mallia. Varsinaisesti erilaisia malleja on kuitenkin vain puolet, sillä toinen puolisko on ylikellotettuja versioita edellisistä.

Gaming-sarja kattaa GeForce RTX 3070:n, RTX 3080:n ja RTX 3090:n ja kaikista kolmesta tulee saataville Gaming Trio -perusversiot ja tehdaskellotetut Gaming X Trio -mallit. Gaming-sarjan uudistuneessa Tri Frozr 2 -coolerissa hyödynnetään kolmea Torx 4.0 -tuuletinta, uusia koneistettuja Core Pipe -lämpöputkia sekä Fin + Airflow Control -rakenteita itse jäähdytysrivastossa.

Ventus -sarjaan kuuluvat niin ikään kaikki kolme uutta RTX 30 -sarjan näytönohjainta. Kaikista kolmesta tulee saataville Ventux 3X -mallit ja niiden ylikellotusversiot, joiden lisäksi RTX 3070:stä tulee saataville Ventus 2X perus- ja ylikellotusversioina. Ventus-sarjan coolerissa käytetään kahta tai kolmea vanhempaa Torx 3.0 -tuuletinta sekä Gaming-sarjasta tuttuja uusia Core Pipe -lämpöputkia.

Lähteet: EVGA, MSI

This site uses XenWord.
;