Älypuhelimiin saatavilla oleva AMD Link mahdollistaa nyt puhekomentojen käytön ajureiden ohjaamiseen ja ReLive puolestaan tuo PC-pelit mobiililaitteisiin ja itsenäisiin, langattomiin VR-laseihin.

AMD julkaisi tänään Radeon Software Adrenalin 2019 Edition -ajuripäivityksen. Itse ajureiden ja Radeon Settings -ohjauspaneelin lisäksi samaan syssyyn päivittyi älypuhelimiin saatavilla oleva AMD Link -sovellus ja ajureihin kuuluva Radeon ReLive. Osa uusista ominaisuuksista on myös vahvasti kytköksissä toisiinsa.

Radeon ReLive on saanut osakseen lukuisia merkittäviä päivityksiä. Uusi uusintaominaisuus mahdollistaa kuva kuvassa -periaatteella (Picture in Picture, PiP) toimivan 5 – 30 sekunnin uusinnan kesken pelin, streamaajille on nyt tarjolla asianmukainen scene-editori ja hauskoista pätkistä peleissä voi kaapata suoraan 5 – 30 sekunnin GIF-animaatioita.

ReLiven streamausasetuksista löytyy nyt tuki aiempaa korkealaatuisemmalle äänelle sekä monikanavaäänille, jonka lisäksi kuvanlaatuasetuksista löytyy aiempaa laajemmat kuvasuhde- ja resoluutiovalinnat.

ReLive mahdollistaa nyt myös pelin streamaamisen langattomasti kaikkiin mobiililaitteisiin. Game Streaming mahdollistaa parhaimmillaan 4K-resoluution kuvan streamaamisen 60 FPS:n ruudunpäivitysnopeudella ja matalin latenssein.

AMD:n omien testien mukaan Game Streaming -ominaisuuden latenssit peittosivat Steam Linkin 44 %:n erolla. Paikan päällä testatessa ainakaan allekirjoittanut ei noteerannut häiritsevää viivettä ohjaimen vasteessa. AMD Linkin avulla on mahdollista myös käynnistää peli etänä suoraan puhelimesta. Game Streaming tukee Bluetooth-peliohjaimia, mutta sisältää myös virtuaaliset ohjaimet suoraan mobiililaitteen ruudulle. Desktop Streaming puolestaan tuo työpöydän mobiililaitteeseen samalla periaatteella kuin Game Streaming.

Toinen merkittävä ReLive uutuus on mahdollisuus streamata pelejä VR-laseille. Ominaisuus tukee esimerkiksi HTC:n Vive Focusta ja kaikkia Google Daydreamia tukevia laitteita ja streamaus on toteutettu SteamVR:n avulla. Sen maksimiresoluutio on tällä hetkellä 1440×1440 pikseliä per silmä. Ohjelmisto on saatavilla Viveportista sekä Google Playsta.

AMD Link on saanut edellä mainittujen ReLive-ominaisuuksien lisäksi muun muassa aiempaa vakaamman yhteyden ja mahdollisuuden päivittää Radeon Software -ajurit etänä. Kulmakarvoja huvittuneisuudesta Lontoon mediatapahtumassa puolestaan kohotutti mahdollisuus ohjata ajureita puhekomennoilla AMD Linkin avulla. Puhekommenot sisältävät muun muassa mahdollisuuden kuvankaappausten nappaamiseen sekä streamaamisen ja nauhoittamisen aloittamiseen/lopettamiseen, jonka lisäksi ajureita voi pyytää kertomaan kulloisenkin ruudunpäivitysnopeuden, näytönohjaimen lämpötilan ja kellotaajuuden ja niin edelleen.

Lisäksi sovelluksessa on tuki WattManin etähallintaan ja paranneltu suorituskyvyn mittaus.

AMD Link on saatavilla Applen App Storesta ja Googlen Play-kaupasta.

Lataa AMD:n ajurit täältä

This site uses XenWord.
;