Odyssey Neo G9:iä ehdittiin esitellä jo CES-messuilla, mutta ennakkomyyntiin se saapuu vasta nyt. Toisen sukupolven Ark puolestaan mahdollistaa neljän kuvalähteen samanaikaisen näytön.

Saksassa parhaillaan käynnissä olevat Gamescom-messut ovat käynnistäneet syksyn tuotejulkistukset eikä Samsung halunnut jäädä pois juhlista. Yhtiö julkistikin Saksassa jo vuoden alussa CES-messuilla aiemmin esitellyn 57” Odyssey Neo G9- sekä uuden 55” Odyssey Ark -näytön.

Kuten jo tammikuussa saimme tietää, peräti 57-tuumainen Odyssey Neo G9 (G95NC) on varustettu kaarevalla (1000R) DUHD- eli Dual UHD -paneelilla, joka tarjoaa 7680×2160-resoluution ja 240 hertsin virkistystaajuuden. Se vastaa käytännössä kahta vierekkäin asetettua 32-tuumaista näyttöä.

Näytön taustavalaistus on toteutettu Quantum Matrix -teknologialla höystetyin MiniLEDein, jotka mahdollistavat entistä enemmän ja pienempiä FALD-alueita (Full Array Local Dimming). Se yltää VESA DisplayHDR 1000 -sertifikaattiin 1000 nitin maksimikirkkaudellaan ja lupaa toimittaa 1 millisekunnin G2G-vastajan. Vaihteleva virkistystaajuus on tuettu AMD FreeSync Premium Pron voimin.

Odyssey Neo G9 tulee näillä näkymin olemaan maailman ensimmäinen DisplayPort 2.1 -näyttö, jonka lisäksi se tukee HDMI 2.1:tä ja sisältää USB-hubin.

Uusi 55” Odyssey Ark (G97NC) edustaa toista sukupolvea omassa sarjassaan. Näyttö tarjoaa 3840×2160-resoluution kaarevassa (1000R) paneelissa Quantum Matrix MiniLED -taustavalaistuksella. Virkistystaajuus yltää edeltäjän tavoin 165 hertsiin. Vaihtelevasta virkistystaajuudesta ei ole mainintaa, mutta oletettavasti se on tuettuna tavalla tai toisella.

Uutta Odyssey Arkissa on tuki jopa neljälle samanaikaiselle kuvalähteelle kolmen HDMI 2.1- ja yhden DisplayPort 1.4 -portin läpi. Neljästä lähteestä tulevat kuvat jakavat näytön tasaisesti neljään osaan, mutta Pivot- eli ns. Cockpit-tilassa tuki rajoittuu kolmeen samanaikaiseen kuvalähteeseen, jotka pinotaan päällekkäin. Mukana on luonnollisesti myös KVM-kytkin, joka mahdollistaa useamman laitteen hallinnan näyttöön kytketyllä hiirellä ja näppäimistöllä. Näyttöön kuuluu myös Ark Dial -kaukosäädin näytön hallintaan.

Samsungin tiedotteessa ei puhuta hinnoista mitään, mutta edullisista näytöistä ei missään nimessä ole kyse. Odyssey Neo G9:n ennakkotilaukset käynnistyvät Gamescomin aikana ja uuden Odyssey Arkin syyskuussa.

Lähde: Samsung

This site uses XenWord.
;