NVIDIAn fiskaalivuoden 2024 toinen vuosineljännes ylitti odotukset yhtiön liikevaihdon kasvaessa peräti 13,5 miljardiin dollariin, mistä saatiin kaikkien kulujen jälkeen kokoon voittoa jopa 6,1 miljardia dollaria.

NVIDIAn ensimmäinen fiskaalineljännes oli kilpailijoitaan selvästi parempi, kiitos ennen kaikkea tekoälylaskentaan käytettävien piirien räjähtäneen kysynnän. Toiselle vuosineljännekselleen yhtiö ennusti vielä huikeaa kasvua ja nyt julkistettu tulos kertoo senkin olleen aliarvioitu. NVIDIA ei noudata kalenteria vaan nyt on päättynyt yhtiön fiskaalivuoden 2024 toinen neljännes.

NVIDIAn toinen vuosineljännes kasvatti yhtiön liikevaihtoa jopa yli kaksinkertaiseksi viime vuoden toiseen neljännekseen verrattuna ja kasvua edeltäväänkin neljännekseen tuli jopa 88 %. 13,5 miljardin liikevaihdolla taottiin 70,1 %:n kate ja jopa 6,1 miljardin dollarin nettovoitot, kun edeltävällä neljänneksellä voittoa kertyi ”vain” 2 miljardia dollaria.

Yhtiön huipputuloksen takaa löytyy ennen kaikkea datakeskusosasto, jonka 10,3 miljardin liikevaihto oli jopa 141 % viime neljännestä ja 171 % vuoden takaista kovempi. Kovaa tulosta selittää kasvaneen kysynnän lisäksi odotettujen Hopper-arkkitehtuurin laskentapiirien massatoimitusten aloitus.

Pelipuolen 2,48 miljardin liikevaihto peittosi edeltävän neljänneksen 11 %:lla ja ammattilaiskorteissa liikevaihto kasvoi 28 % 379 miljoonaan dollariin. Automarkkinoiden osalta neljännes sujui heikommin, liikevaihto laski 15 % edeltävään neljännekseen nähden, mutta se oli silti 15 % vuoden takaista paremmin. OEM- ja IP-osasto sai kyseenalaisen kunnian olla heikoiten pärjännyt osasto, sillä sen 66 miljoonan dollarin liikevaihto oli 14 % viime neljännestä ja jopa 53 % vuoden takaista pienempi.

NVIDIAn kerrotaan siunanneen huipputuloksen jälkeen suunnitelman ostaa omia osakkeitaan takaisin jopa 25 miljardin dollarin edestä. Yhtiöllä on parhaillaan käynnissä edellinen takaisinostokampanja, jossa on budjettia vielä vajaat 4 miljardia dollaria. Takaisinostokampanja tuo yhtiön omistusta takaisin sen omiin käsiin ja mahdollistaa osakearvon kasvamisen niiden poistuessa julkisilta markkinoilta.

NVIDIA odottaa fiskaalivuotensa kolmannen neljänneksen jatkavan nousukiitoa ja tuottavan noin 16 miljardin liikevaihdon. Yhtiö uskoo myös katteen kasvavan edelleen 71,5 prosenttiin, sillä kasvua odotetaan edelleen nimenomaan korkean katteen datakeskuspiireistä.

Lähteet: NVIDIA, AnandTech, Kuva: App Economy Insights @ X

This site uses XenWord.
;