Mekaanisten näppäimäistöjen nousua kytkimillään johdattanut saksalainen Cherry on julkaissut uuden kytkimen. Yhtiön mukaan uutuus on selvällä erolla sen paras täyskokoinen MX-luokan kytkin.

Cherryn uusi kytkin tottelee nimeä MX2A. Saksalaisen insinöörityön taidonnäyte lupaa parantaa liki joka osa-alueella ja se on nyt voideltu valmiiksi tehtaalla sen omalla öljypohjaisella voiteluaineella, jonka luvataan vastaavan ominaisuuksiltaan suosittua Krytox GPL 205 Grade 0:aa. Kytkimen rakenteen muutosten luvataan mahdollistavan tyypillisesti alle yhden millisekunnin vasteajan.

Kytkimen varren muotoilua on viilailtu ja sen yläpään ympäriltä löytyvään renkaaseen on lisätty kuusi ohjauspalkkia. Suora jousi on vaihdettu tynnyrimalliseen, jonka luvataan pitävän muotonsa aiempia jousia paremmin nopeatempoisimmissakin tilanteissa ja kytkimen koteloinnin pohjan ”torni” on muotoiltu uudelleen ylöspäin kapenevaksi. Muutokset minimoivat fyysiset kontaktit kytkimen sisällä, mikä on yksi avaimista 100 miljoonan painalluksen elinikään ja pehmeään tuntumaan.

Syystä tai toisesta Cherry on päättänyt ainakin verkkosivujensa perusteella, että uudet kytkimet tulevat markkinoille samoilla vanhoilla nimillä. Ensi alkuun markkinoille tulevat MX Red-, MX Blue-, MX Brown- ja MX Speed Silver -kytkimet. Uudet kytkimet erottaa vanhoista vain 100 miljoonan painalluskerran kestävyydestä. Cherryn aiemmin ostama Xtrfy on nyt valjastettu tuomaan uudet kytkimet ensimmäisenä markkinoille, tai ainakin esille. MX2A tulee löytymään uudesta Cherry Xtrfy K5V2 -näppäimistöstä, joka osuu 65 %:n kokoluokkaan.

Uusi kytkin on tiedotteen mukaan nyt valmistajien tilattavissa, mutta irtokytkinten jälleenmyynnin aloittamisen aikataulusta ei ole vielä tietoa. Cherry Xtrfy K5V2 saapuu myyntiin tämän vuoden aikana.

MX2A-tuotesivut, Lähde: Lehdistötiedote