Uusi foorumiversio tuo mukanaan runsaasti uudistuksia, parannuksia ja näkyviä muutoksia.

io-techin TechBBS-keskustelufoorumi päivitettiin eilen onnistuneesti uusimpaan Xenforo 2.1.7 -versioon. Kyseessä oli iso päivitys sillä Xenforo 2:n koodi on kirjoitettu kokonaan uusiksi aiempaan 1.5-versioon nähden, jonka takia esimerkiksi vanhat teemat ja lisäosat eivät ole yhteensopivia uuden version kanssa. Suurimmat uudistukset koskevat parannettua mobiilikäyttöä ja esimerkiksi push-ilmoituksia sekä kehittäjän mukaan parannettu on myös tehokkuutta, vakautta ja nopeutta.

Kehittäjä ilmoitti reilu vuosi sitten lopettavansa tuen Xenforo 1.5 -versiolle ja tietoturvapäivitysten tarjoamisen vuoden 2019 loppuun mennessä. Isoista uudistuksista johtuen uusi Xenforo-versio näyttää ja tuntuu erilaiselta, mutta olosuhteiden pakosta päivitys oli väistämätön.

Noin 1,6 miljoonan viestin ja 36 000 rekisteröityneet käyttäjän päivittäminen uuteen Xenforo-versioon sujui hyvin. Olimme ennakkoon tehneet foorumista ja tietokannasta tuotantoa vastaavaan testiympäristöön duplikaatit, joilla asennus pystyttiin testaamaan etukäteen. Suurin haaste päivityksessä oli Xenforo-keskustelufoorumin ja WordPress-sisällönhallintaohjelmiston linkityksen päivittäminen ja puukottaminen, jotta saimme kommentoinnin toimimaan ja synkronoitua uutisten ja artikkeleiden sekä foorumin välillä.

Käyttäjien toiveesta jatkossa vakioteema on tumma, mutta käyttöön on valittavana myös vaalea teema. Viilaamme teemoja käyttäjien palautetta kuunnellen vielä aktiivisesti seuraavien päivien ja viikkojen ajan. Käy siis tutustumassa päivitettyyn keskustelufoorumiin ja anna palautetta ominaisuuksista tai ulkoasusta.

TechBBS-keskustelufoorumi

This site uses XenWord.
;