Samsung on tuomassa tehdaskunnostettuja Galaxy Note 7 -älypuhelimia Korean markkinoille noin 30 % alkuperäistä alemmalla hinnalla.

Viime vuoden lopulla takaisinkutsuttujen 4,3 miljoonan Galaxy Note 7 -älypuhelimen kohtalo alkoi kiinnostaa uudelleen monia, kun Samsung ilmoitti vajaa kuukausi sitten aikomuksistaan tuoda ainakin osan laitteista uudelleen kauppoihin tehdaskunnostettuina yksilöinä. Yritys ei kuitenkaan tuolloin kertonut tarkempia tietoja saatavuudesta tai hinnoittelusta.

Nyt Korealaisen ET News -uutissivuston mukaan Samsung on tuomassa tehdaskunnostettuja Galaxy Note 7 -älypuhelimia myyntiin Korean markkinoille kesäkuun lopulla. Laitteiden hinnaksi kerrotaan noin 700 000 korean wonia, eli noin 570 euroa. Note 7:n alkuperäinen suositushinta oli Koreassa viime syksynä 988 900 wonia, eli noin 805 euroa. Toisin sanoen tehdaskunnostettujen yksilöiden hinta on noin 30 % alhaisempi.

ET Newsin mukaan kunnostettuja laitteita tulee Koreassa markkinoille noin 300 000 kappaletta, eli vajaa 10 % kaikista takaisinkutsutuista laitteista. Mallinimeksi tulee todennäköisesti Galaxy Note 7R. Ennakkotietojen mukaan kunnostettujen Note 7 -puhelimien akkukapasiteettia on pienennetty alkuperäisestä 3500 milliampeeritunnista. Tällä tietoa tehdaskunnostettujen yksilöiden akun kapasiteetti tulee olemaan 3000-3200  mAh.

Toistaiseksi ei ole tiedossa missä muissa maissa tehdaskunnostettuja Note 7 -malleja aiotaan myydä, mutta ainakaan Yhdysvalloissa ja Kanadassa laite ei enää tule myyntiin. Io-techin tietojen mukaan myös Suomen markkinoille saapuminen on epätodennäköistä.

Lähteet: Android Authority, ET News

This site uses XenWord.
;