io-tech testasi HMD Globalin Nokia X-malliston edullisemman mallin - Nokia X10.

HMD Global julkaisi uudistettua nimeämislogiikkaa kantavan X-mallistonsa huhtikuussa. Uutuuskaksikosta kalliimpi Nokia X20, ehtikin io-techin testiin jo toukokuun alussa, mutta ei onnistunut aivan vakuuttamaan testaajaa korkeahkon hintansa myötä. Nyt testilaboratorioon on saapunut monin osin yhtenevän ominaisuuskattauksen jakava, mutta sata euroa edullisempi, Nokia X10.

Nokia X10:n perusominaisuuksiin kuuluu kalliimmasta sisaruksesta tutut Snapdragon 480 5G -järjestelmäpiiri, 4470 mAh:n akku ja Full HD -resoluution näyttö 60 hertsin virkistystaajuudella. RAM-muistin määrä on leikattu kahdeksasta kuuteen gigatavuun ja tallennustila puolitettu 64 gigatavuun. Myös kamerajärjestelmässä on tehty muutoksia, sillä 64 megapikselin pääkameran sijaan X10 luottaa 48 megapikselin sensoriin. 5 megapikselin ultralaajakulmakamera ja kahden megapikselin makro- ja syvyystietokamerat ovat kuitenkin säilyneet ennallaan.

Testiartikkelissa tutustumme X10:een täysimittaista testirutiinia lyhyemmin vajaan viikon ympärivuorokautisten käyttökokemusten pohjalta ja vertaamme sitä X20:een selvittääksemme kumpi laitteista tarjoaa parempaa vastinetta hinnalleen.

Lue artikkeli: Testissä Nokia X10

This site uses XenWord.
;