Valve esitteli Steam Deck -käsititetokoneensa viime heinäkuussa. Uutuus otettiin vastaan lämpimästi ja ennakkotilausjonot täyttyivät nopeasti. Tällä hetkellä uusi tilaaja saa Steam Deckin hyppysiinsä joskus ensi vuoden jälkimmäisellä puoliskolla.

Nyt Valve on ilmoittanut pitävänsä 12. marraskuuta Steamworks Virtual Conference: Steam Deck -tapahtuman. Netissä pidettävä konferenssi on ilmainen kaikille Steamworks-kehittäjiksi rekisteröityneille, mutta mielenkiintoisimmat uutiset tapahtumasta löytävät tiensä muunkin yleisön eteen nopeasti.

Konferenssin ohjelmaan kuuluu joukko erilaisia esitelmiä, joiden aiheina ovat esimerkiksi itse Steam Deck -käsitietokoneen rauta, Steamin toteutus kyseisellä raudalla, Proton-rajapinnan tuki sekä itse järjestelmäpiirin syvempään olemukseen sukeltava esitys yhteistyössä AMD:n kanssa. Jokaista esitelmää seuraa myös oma kyselytuokio esitelmän aiheesta. Steam Deckin järjestelmäpiiri on tämänhetkisten tietojen perusteella AMD:n vuotaneissa roadmapeissankin näkynyt Van Gogh. Valven Greg Coomer on lisäksi ehtinyt jo vihjaamaan, että yhtiö käyttäisi samaa järjestelmäpiiriä myös seuraavan sukupolven virtuaalilaseissaan.

Lähde: Valve