PPLP ei korvaa nykyisiä 80 Plus- tai Cybenetics-sertifiointeja vaan tulee niiden rinnalle, kuten esimerkiksi MSI:n uusissa virtalähteissä.

Tietokoneiden virtalähteet ovat saaneet uuden PPLP-sertifioinnin nykyisten 80 Plusin ja Cybeneticsin rinnalle. PPLP tulee sanoista ”PSU Performance Level Plan” ja se testaa pelkän hyötysuhteen lisäksi esimerkiksi virtalähteiden vakautta suuremmissa kuormissa, materiaalien ja kaapeleiden laatua sekä melutasoja. PPLP sisältää myös omat testinsä nykyaikaisille ATX 3.0- ja 3.1 -standardeille. PPLP:n takana olevalla ammattilaistiimillä on vuosien kokemus PC-raudan testauksesta.

PPLP:n sertifikaatit mukailevat kutakuinkin 80 Plusin ja Cybeneticsin vastaavia, mutta korkeimman arvon leima on nimeltään ”Super Ti”. Esimerkiksi 50 prosentin kuormalla Super Ti -leimaan vaaditaan 230 V:n jännitteellä vähintään 96 %:n hyötysuhde, kun taas toisessa ääripäässä eli Bronzessa vastaava minimivaatimus on 88 %. Testit suoritetaan erikseen sekä 230:llä että 115 V:lla alueellisten erojen vuoksi ja käytetty jännite merkitään myös myönnettävään leimaan.

Nimekkäitä valmistajia – kuten MSI, Corsair ja DeepCool – on jo ryhtynyt yhteistyöhön PPLP:n kanssa ja sertifikaatteja nähtäneen tulevissa virtalähdemalleissa enenevissä määrin. Esimerkiksi MSI:n uudet MAG A1000GL PCIE5- ja MAG A850GL PCIE5 -virtalähteet ovat PPLP Gold -sertifioituja.

Lähde: PPLP, MSI

This site uses XenWord.
;