Myös Edge- ja Chrome-selaimet ovat lopettamassa tuen käyttöjärjestelmille pian julkaistavien 110-versioiden myötä.

Microsoft on päättänyt tuen Windows 7- ja 8.1 -käyttöjärjestelmille. Windows 7:n tuki kuluttajille oli päättynyt jo aiemmin, mutta nyt päätökseen tuli myös pidennetty, maksullinen tukiaika.

Päättyneen tuen myötä Microsoft neuvoo Windows 7- ja Windows 8.1 -käyttäjiä siirtymään välittömästi Windows 10- tai 11 -käyttöjärjestelmään ja takaisin tuen sekä tietoturvapäivitysten piiriin. Windows 10:n tuki on päättymässä seuraavaksi, mutta siihen on vielä aikaa. Käyttöjärjestelmän tuki päättyy 14. lokakuuta 2025.

Esimerkiksi Statcounterin mukaan Windows 7:llä on edelleen 11,2 % ja 8.1:llä 2,6 %:n markkinaosuus. Pelaajien keskuudessa tilanne on kuitenkin parempi ainakin Steamin mukaan. Alustan Hardware & Software Survey kertoo Windows 7:lla olevan 1,77 % ja Windows 8.1:llä 0,41 % osuus.

Windowsin tuen päättyminen vaikuttaa myös muihin ohjelmiin. Microsoft on ilmoittanut, että Edgen seuraava vakaa versio (109) tulee olemaan viimeinen, joka tukee vielä Windows 7- ja 8.1 -käyttöjärjestelmiä. Myös Googlen Chromen kohdalla versio 109 tulee olemaan viimeinen käyttöjärjestelmiä tukeva versio. Yhtiön mukaan Chrome 110 tullaan julkaisemaan näillä näkymin 7. helmikuuta.

Lähde: Microsoft

This site uses XenWord.
;