Intel ja AMD valmistelevat yhteistyössä markkinoille kannettavissa tietokoneissa käytettävää prosessoria, joka on suunnattu pelaajille.

Wall Street Journal uutisoi lähteisiinsä perustuen, että Intel on aikeissa julkaista tänään pelaajille suunnatun prosessorin, jossa on käytössä AMD:n grafiikkayksikkö. Prosessori on suunnattu ohuisiin ja kevyisiin kannettaviin tietokoneisiin, joista löytyy kuitenkin riittävästi suorituskykyä pelien pelaamiseen.

AMD on vahvistanut asian WSJ:lle, mutta todennut ettei Intelin uusi prosessori tule kilpailemaan suoraan AMD:n hiljattain julkaisemien Raven Ridge -koodinimellisten Vega-grafiikkaohjaimella varustettujen Ryzen-prosessoreiden kanssa:

”Laptops built on Intel’s new chip won’t compete directly with those based on AMD’s coming Ryzen Mobile, another power-efficient chip that combines general-purpose processing and graphics. The Intel chip will appeal to serious gamers”

AMD tähtää uusilla Ryzen 5 2500U- ja Ryzen 7 2700U -mobiiliprosessoreillaan vähävirtaisiin ultra-kannettaviin tietokoneisiin, joita ei ole tarkoitettu pelaamiseen. Intelin tavoitteena on puolestaan syödä NVIDIAn markkinaosuutta pelikannettavissa.

Tarkempia yksityiskohtia Intelin uuden mobiiliprosessorin teknisestä ratkaisusta ei vielä ole tiedossa eli onko kyseessä samalla piisirulle integroidut Intelin prosessoriytimet ja AMD:n grafiikkaohjain vai kahden erillisen piisirun ratkaisu (MCM – Multi-chip Module). Aikaisempien huhujen mukaan kyseessä olisi Kaby Lake-G -koodinimellinen prosessori, jossa olisi käytössä AMD:n Vega-arkkitehtuuriin perustuva grafiikkaohjain.

Lähde: Wall Street Journal

This site uses XenWord.
;