FreeSync 2 HDR:ksi uudelleennimettävä teknologia tulee vaatimaan näytöiltä jatkossa mm. vähintään DisplayHDR 600 -tuen.

AMD:n teknisen markkinoinnin pomoihin lukeutuva Antal Tungler on ollut PC Perspectiven haastattelussa ja paljastanut muutoksia yhtiön FreeSync 2 -teknologiaan. FreeSync 2 on AMD:n kehittämä ratkaisu, joka yhdistää FreeSyncin repeilemättömän kuvan ja HDR-sisällön toistamisen kilpailijoita pienemmin viivein.

AMD:n julkaistua FreeSync 2:n se sai osaltaan kritiikkiä matalista vaatimuksistaan. Tunglerin haastattelun mukaan asiasta on otettu opiksi ja yhtiö on päätynyt uudistamaan teknologian FreeSync 2 HDR:ksi ja nostaa sen minimivaatimuksia.

Saadakseen FreeSync 2 HDR -sertifikaatin, näytön on jatkossa tuettava vähintään DisplayHDR 600 -standardia ja katettava vähintään 99 % BT.709- ja 90 % DCI P3 -väriavaruuksista. Lisäksi näytöille on asetettu maksimivasteajat, mutta Tungler ei paljastanut vielä tarkkoja numeroita vasteaikojen osalta. Uusi nimi on käytännössä välttämätön, sillä näyttövalmistajat ovat ehtineet jo julkaisemaan FreeSync 2 -näyttöjä, jotka eivät yllä esimerkiksi DisplayHDR 600:n vaatimuksiin eivätkä siten myöskään FreeSync 2 HDR:n vaatimuksiin.

This site uses XenWord.
;