Uudet piirisarjat TRX- ja WRX-malleineen saattavat viitata esimerkiksi X- ja WX-sarjojen erottamiseen entistä selvemmin HEDT-työpöytä- ja työasemaprosessoreihin

AMD on saanut julkaistua ensimmäiset Ryzen 3000 -työpöytäprosessorit, mutta horisontissa häämöttää jo tehokokoonpanoihin suunnatut Ryzen Threadripper 3000 -prosessorit. Esimerkiksi suosittuun CPU-Z-ohjelmaan on nyt lisätty alustava tuki tuleville prosessoreille ja nettiin vuoti hiljattain ensimmäiset uudella Threadripper-prosessorilla oletetuiksi ajetut testit.

Tuttu Twitter-vuotaja momomo_us on löytänyt nyt USB Implementers Forumin tietokannoista lisää uusiin tehoprosessoreihin viittaavaa tietoa. AMD 2019 Premium Chipset -nimikkeen alle on listattu nyt X570:n lisäksi TRX40, TRX80 ja WRX80.

Vaikka piirisarja ei itsessään määrittele monia prosessorin ja emolevyn ominaisuuksia, sitä voidaan käyttää helposti eri mallit erottavana tekijänä. Tällä hetkellä spekuloidaan, että TRX40 olisi ”uusi X399”, joka tukisi enimmillään 32-ytimisiä prosessoreita ja neljää muistikanavaa. TRX80 ja WRX80 saattaisivat sen sijaan tukea esimerkiksi yli 32 ydintä ja täyttä kahdeksaa muistikanavaa. Myös tuettujen PCI Express -linjojen määrässä voisi olla eroja. On myös mahdollista, että viime sukupolvesta tutut Ryzen Threadripper WX-sarjan prosessorit toimisivat vain WRX80-emolevyillä ja Threadripperit vain TRX40- ja TRX80-emolevyillä. Tämä on kuitenkin toistaiseksi puhdasta spekulaatiota.

Lähteet: momomo_us @ Twitter, USB IF

This site uses XenWord.
;