AMD:n mukaan alkuperäinen suunnitelma oli julkaista työpöydälle 4-, 6- ja 8-ytimiset Ryzen-prosessorit sekä Infinity Fabric -yhdysväylän avulla useampaa piisirua käyttävät 8-32-ytimiset Epyc-palvelinprosessorit.
Käytännössä työpöytäkäyttöön suunnatut 8-ytimiset Ryzen 7 -sarjan työpöytäprosessorit haastoivat jo Intelin HEDT-alustan Broadwell-E-koodinimellisen Core i7-6900K -prosessorin, mutta Intelin valikoimista löytyi vieläkin suorituskykyisempi 10-ytiminen 6950X-malli.
Pieni ryhmä AMD:n työntekijöitä työskenteli vapaa-ajallaan irrallisen projektin parissa, jossa visioitiin mahdollisuuksia hyödyntää palvelimiin suunnatun Epyc-prosessorin ominaisuuksia suorituskykyisessä HEDT-tehoprosessorissa (Highend Desktop). Käyttöön tulisi kustannustehokkaasti fyysisesti sama SP3-kanta kuin Epyc-prosessoreissa, mutta TR4-kannassa johtimet olisivat vain eri järjestyksessä. Suunnitelmissa pyöriteltiin ideaa isomman 16-ytimisen piisirun valmistamisesta, mutta se olisi viivästyttänyt julkaisua kahdella vuodella.
Idea esiteltiin Inteliltä AMD:lle siirtyneelle Computing and Graphics -ryhmän johtajalle Jim Andersonille kesäkuussa 2016, joka antoi projektille vihreän valon ja lisäsi sen AMD:n viralliseen roadmappiin. Anderson piti ideasta hyödyntää Ryzenin ja Epycin olemassa olevia ominaisuuksia, vaikka projektilla ei varsinaisesti ollut virallista liiketoimintasuunnitelmaa.
Anderson kysyi ryhmältä, koska tuote saataisiin markkinoille ja pettyi saamaansa vastaukseen – vuonna 2018. Anderson pyysi ryhmää saamaan projektin valmiiksi kesään 2017 mennessä ja Ryzen Threadripper julkaistiin lopulta virallisesti 18 kuukautta myöhemmin 10. elokuuta 2017.
Alunperin Threadripper oli pelkästään projektin koodinimi, mutta siitä pidettiin niin paljon, että siitä päätettiin myös virallinen tuotenimi. Vaihtoehtona olisi ollut, että Threadripper olisi julkaistu esimerkiksi Ryzen 9 -sarjana.
Lähde: Forbes
:sclap:
Kiitos hyvästä työstä. :sshake:
Jutellaan korvauksesta sitten myöhemmin. :sgiggle:
Toivottavasti AMD oikeasti tukee omatoimista innovointia.
Työntekijät ainakin näyttävät nauttivan työstään :geek:.
Luulis ainakin olevan jännintä pitkiin aikoihin 🙂
Voi kun sinisen leirin työntekijätkin motivoituisivat tällaiseen. Meidän tuote on ihan jees ja pärjää markkinoilla, mutta mitä jos… 😉
Sitten vielä johto näyttää vihreää valoa. Huomaa, että esimerkiksi kommunikointi pelaa molempiin suuntiin, joka on tänä päivänä yritysmaailmassa aivan jumalattoman kova voimavara.
Hienoa uutisointa :sclap:
Täytyy kyllä olla henkeen ja vereen ”firman miehiä” jos tekee töitä vapaa-ajallaan ilman korvausta. Vai liittyikö tämä siihen ammattiliittojen alasajoon mitä tämänkin foorumin massimiehet ja omistava luokka niin kovasti ajavat?
Jos istut työpäivän tuijottaen tyhjällä katseella monitoria ja hoet itsellesi: ”miten hitossa mä tuon saan oikeasti tehtyä?”, on vaan ihan mukavaa että sit vapaa-ajalla lamppu syttyy ja tulee toteuttamiskelpoinen idea mieleen. Tuonkaltaista työtä ei voi vetää suoraan perinteisten ammattiliittojen suorittavaa tehdastöitä varten tehdyn sapluunan läpi.
Yleensä motivointi lähtee työnantajan puolelta ja hyvin motivoitunut työntekijä tekee firmalle suotuisia juttuja. Jos firma ei motivoi eikä työntekijöitä kiinnosta, turha odottaa tuotekehitysputkesta mitään mullistavaa ulos.
Niinhän se GTI Golffikin sai alkunsa. Pojat räpläs proton (itseasiassa parikin) kasaan ja pisti isokenkäiset ajaan sillä viimisimmällä versiolla. Ne tykkäs siitä ja sano et tämä tuotantoon kiitos.
Ajattelin juuri toisinpäin eli niin, että ihmeellistä mitä ihmiset osaavat/voivat tehdä vapaa-ajalla. Jotkut ihmiset vain tekevät vapaa-ajalla prosessoreja, ja jotkut robotteja, tai suunnittelevat avaruusaluksen lähettämistä Mars planeetalle.
Itse saa lähinnä istuskella ja keitellä kahvia 😆
Toisille se työ ei vain ole hampaat kirskuen tehtävää pakkopullaa. 😀
Ja onhan se nyt hienompaa kertoa tehneensä yhden prosessorin lomalla, kuin todeta juoneensa kaliaa kaks viikkoa. :smoke:
Eikö jutussa sanottu että homma on ideoitu vapaa alla ja AMD otti sen suunnittelu ohjelmaan.
Juuri tuon asian vuoksi ei varmaan tapahdukaan mitään kehitystä koskaan nopeasti.
Työntekijät vain tekevät sen mitä on aivan pakko, mutta kukaan ei edes ajattele että asiat voisivat olla paremminkin.
Jos tietotekniikkaa ei lasketa, niin monella esim. matalapalkka-alalla olisi paljon kehittämistä
ihan perusasioissa. Sen kyllä heti huomaa jos on ollut niissä töissä edes hetken 😆
Asia saattaa onneksi muuttua tulevaisuudessa kun robotit ilmestyvät, ja ei tarvitse enää esim. lakaista katuja käsin, kerätä roskia, tai tehdä muuta vastaavaa työtä jonka joku kone saattaisi pystyä tekemään.
Töitähän pitää silti olla, ja niitä täytyykin sitten yrittää keksiä myös ihmisille jotenkin.
Kyse on palkitsevuudesta. Monessa isossa organisaatiossa keskijohto ottaa kunnian itselleen, jos alaiset tuovat esiin parannuksia tai parannuksia saatetaan ajatella työhön kuuluvana ja ylimääräinen työ ei tuo ylimääräistä palkintoa.
Parasta on sitouttaa työntekijät tulokseensa: kun teet ylimääräistä, saat ylimääräistä. Kun teet hyvin, saat hyvin jne.
Uskon ettei AMD:n inssit jääneet tästä tyhjin käsin, vaan Lisa on ymmärtänyt työntekijöiden hyvinvoinnin ja tuloksen korrelaation.
Tämähän olisi pitänytkin arvata 😆 No siinä tapauksessa ei kannata ylimääräisiä töitä tehdäkään, vaan organisaatioiden keskijohdon pitäisi keksiä alkeellista työtä helpottavat parannukset itse.
Tässä sen taas huomaa kuinka monimutkaisia asiat ovatkaan.
Threadripper on ehkä paras tuote hintaluokassaan. Teknisesti tuo on myös mielenkiintoinen. En kuitenkaan oikein ymmärrä tätä hypen määrää, koska erittäin harva näitä ostaa. Jimm’s kertoi myyneensä näitä yksittäisiä kappaleita.
HEDT on hieno juttu, mutta pelaamiseen tämä menee pahasti yli. Ammattikäyttöön varmaan mitä loistavin prossu. Tälläkin foorumilla on korkeintaan yksittäisiä käyttäjiä, jotka tosissaan tuon hankintaa harkitsevat.
Olen jonkun verran perehtynyt tutkimuksiin, miten ihmisten työmotivaatiota ja innovaation määrää yrityksessä saadaan korotettua ja se se vasta onkin ajatuksia herättävä tutkimusala.
Raha ei oletusten vastaisesti olekaan paras eikä likimainkaan tehokkain tapa palkita/motivoida jo kohtuullisesti ansaitsevia ihmisiä vaan esimiehiltä saatu rehellinen ja vilpitön kiitos hyvin tehdystä työstä.
Silloin ihminen tuntee itsensä tarpeelliseksi työ-yhteisölle ja kokee saavansa arvostusta – molemmat asioita, jota ei osata hyödyntää suuressa osassa yrityksiä lainkaan.
Tämä meni nyt aika syvälliseksi, mutta aihe – Työntekijöiden motivoiminen ja innovatiivisuuden kasvattaminen yrityksissä – on erittäin kiinnostava ja hyvin vähän todella tunnettu tutkimusala.
Sillä saralla on paljon kyntämätöntä peltoa jäljellä.
Muistelen lukeneeni jostain tutkimuksesta että lisääntyvä rahamäärä motivoi työntekijää vain tiettyyn pisteeseen asti. Ehkä AMDn insinöörit ovat ohittaneet sen pisteen ja heitä kiinnostaa enemmän vapaus saada toteuttaa töissä itseään. Ehkä myös kys firman keski? johto on huomannut saman asian ja antoivat siksi puuhastella vapaasti.
Kyllä se ainakin itselleni on huomattavasti rahaa tärkeämpää, että viihtyy töissä ja nauttii työstään. Ei silti tietenkään talkoilla tehdä. Jos joka ikinen aamu vituttaisi lähteä töihin ja joka ikinen päivä vituttaisi tehdä töitä, niin ei niin suurta palkkaa olekaan että sitä pidempään pää kestää.
Palkinto ei tosiaan tietyn pisteen jälkeen ole pelkästään raha. Vapaus, työn merkityksellisyys ja panoksen huomiointi merkkaa myös paljon.
Olisi kiintoisaa tietää, onko Lisa Sun aikana yhtiöön tuotu minkälaista yrityskulttuuria. Josko hiljalleen mennään takaisin Jerry Sandersin tyyliin: "people first, products and profit will follow". :think:
Luulen, että Threadripperin kohdalla on myös käynyt se, että Zenin kehittäjät ovat tienneet, että on hyvä tuote tulossa, ja on ollut suunnitellussa mallistossa Threadripperin kokoinen aukko, ja ammattiylpeys on sitten innostanut tekemään vapaa-ajallakin hommia asian eteen. Sitten oli onni, että johto suhtautui asiaan myötämielisesti, ja idea eteni valmiiksi tuotteeksi.