AMD:n Raven Ridge -arkkitehtuuriin perustuvat Ryzen Mobile -APU-piirit sisältävät yhden neliytimisen, Zen-arkkitehtuuriin perustuvan CCX:n ja Vega-arkkitehtuuriin perustuvan grafiikkaohjaimen.

AMD kertoi Computex-messuilla julkaisevansa Raven Ridge -koodinimelliseen APU-piiriin perustuvat Ryzen Mobile -APU-piirit vuoden kolmannen neljänneksen aikana. Nyt tulevista APU-piireistä on saatu ensimmäisiä kouriintuntuvia tietoja, kun Ryzen 5 2500U ja Ryzen 7 2700U löysivät tiensä CompuBenchin tulostietokantaan.

Ensin mainitun integroitu grafiikkaohjain tunnistuu tarkemmin nimellä AMD Radeon Vega 8 Mobile Graphics, mikä Vegojen nimeämiskäytännön mukaan kertoo käytössä olevan 8 NCU-yksikköä (Next-gen Compute Unit) eli 512 stream-prosessoria. Ryzen 7 2700U:n iGPU kertoo puolestaan nimekseen AMD Radeon Vega 10 Mobile Graphics, eli siinä olisi käytössä 10 NCU-yksikköä eli 640 stream-prosessoria. Raven Ridge -sirussa on tiettävästi yhteensä 11 NCU-yksikköä, vaikka todennäköisimmin piiriltä löytyykin fyysisesti 12 NCU-yksikköä.

Suorituskyvyn osalta testeistä on toistaiseksi liian aikaista vetää johtopäätöksiä mihinkään suuntaan. Varmana voidaan kuitenkin pitää sitä, että AMD:n APU-piirien suorituskyky nousee lähiaikoina aivan uusiin sfääreihin ainakin prosessoriydinten ostalta, sillä Raven Ridgessä käytetään Bulldozer-johdannaisten moduuleiden sijasta yhtä Zen-arkkitehtuurin CCX-kompleksia. Yhdessä CCX-kompleksissa on neljä prosessoriydintä. Todennäköisimmin suorituskyky on merkittävästi parempaa myös grafiikkaohjaimen osalta, mutta sen toteutuksesta on ilmoilla vielä useita kysymysmerkkejä, joihin saadaan vastaus, kun APU-piirit julkaistaan.

Lähteet: CompuBench (1), (2)

This site uses XenWord.
;