Euroopassa vuoden tuotteeksi äänestettiin NVIDIAn GeForce RTX 3080 ja parhaaksi uudeksi teknologiaksi 5G.

io-tech liittyi aiemmin tänä vuonna Pohjoismaiden edustajana Euroopan laitteistoyhdistykseen (European Hardware Association), joka koostuu yhdeksästä eurooppalaisesta suuresta riippumattomasta teknologiauutis- ja arvostelusivustosta, jotka tavoittavat yhteensä yli 22 miljoonaa tekniikasta kiinnostunutta käyttäjää. EHA valitsee ja palkitsee parhaat kuluneen vuoden aikana julkaistut tekniikkatuotteet sekä toteuttaa kattavan lukijatutkimuksen eurooppalaisten suhtautumisesta ja kulutustottumuksista tekniikkaan liittyen.

Pyysimme lokakuun lopulla lukijoitamme osallistumaan European Hardware Community Awards 2020 -kyselyyn ja nyt tulokset ovat selvillä. Kysely selvitti suomalaisten ja eurooppalaisten suhtautumista ja kulutustottumuksia tekniikkaan liittyen ja mitkä ovat kuluttajien mielestä parhaat valmistajat eri tuotekategorioissa.

Suomalaisten kuluttajien tuloksista voidaan poimia, että vuonna 2020 suosiossa ovat AMD:n prosessorit 80 % osuudella ja NVIDIAn näytönohjaimet 82 % osuudella äänistä. Komponenttipuolella Asus oli suosituin emolevyissä, näytönohjaimissa ja kannettavissa tietokoneissa yli 50 % osuudella. G.Skill oli suosituin keskusmuisteissa yli 40 % osuudella sekä Noctua puolestaan dominoi prosessorijäähdytysten saralla ja Samsung SSD-asemissa yli 70 % osuudella äänistä.

Kaikkien kyselyyn osallistuneiden kesken arvottiin Philips Momentum 558M1RY -pelitelevisio, mutta voitto meni valitettavasti tänä vuonna Ranskaan.

Voittajat eri kategorioissa löytyvät uutisen kommenteista.

This site uses XenWord.
;