AMD:n luoma paine näkyy Intelin uuden Xeon W-3175X -prosessorin 2999 dollarin hinnassa, mutta lähinnä Threadrippereitä vastaan kilpaileva prosessori tuodaan markkinoille vain OEM-valmistajien valmispaketeissa.

Intel on julkaissut viime vuonna esitellyn Xeon W-3175X -prosessorin. Skylake-SP-arkkitehtuurin suurimpaan, XCC-siruun perustuva piiri tarjoaa samassa paketissa korkeat kellotaajuudet ja peräti 28 ydintä.

Xeon W-3175X on tehotyöasemiin suunnattu kerroinlukoton 28-ytiminen tehoprosessori, joka kykenee Hyper-threading-teknologian avulla suorittamaan samanaikaisesti 56 säiettä. Prosessorin peruskellotaajuus on 3,1 GHz ja maksimi Turbo-kellotaajuus on lähteestä riippuen 3,8 – 4,5 GHz. Intelin ARK-tietokannan mukaan Turbo-kellotaajuus on 3,8 GHz, julkaisutiedotteen mukaan 4,3 GHz ja AnandTechin-arvostelun mukaan 4,5 GHz.

Prosessorissa on kuusikanavainen muistiohjain, joka tukee ECC-virheenkorjausta, 512 Gt:n muistiavaruutta ja maksimissaan DDR4-2666-nopeutta. PCI Express -linjoja on itse prosessorissa 44 ja alustassa piirisarjoineen parhaimmillaan 68. Löydät prosessorin oleellisimmat tiedot alla olevasta taulukosta.

Uudelle LGA-3647-kantaiselle Xeonille on tarjolla kaksi eri C621-piirisarjaa hyödyntävää emolevyvaihtoehtoa: Asuksen ROG Dominus Extreme ja Gigabyten toistaiseksi nimeämätön, myöhemmin saataville tuleva emolevy. Asuksen emolevyssä on tarjolla mm. 12 DIMM-muistipaikkaa, neljä PCI Express x16 -liitäntää, Quantian 10 Gbps:n verkko-ohjain ja SupremeFX S1220 -äänipiiri. Voit tutustua emolevyihin tarkkoihin ominaisuuksiin sen tuotesivuilla. Gigabyten emolevyn lopulliset ominaisuudet varmistuvat myöhemmin.

Xeon W-3175X -prosessoria esiteltiin alun perin viime kesänä Computex-messuilla nimettömänä 5 GHz:n 28-ytimisenä prosessorina. Pian selvisi, että kyse oli ylikellotetusta prosessorista järeän 1700 watin jäähdyttimen avulla. Prosessori esiteltiin virallisesti viime syksynä ja nyt se on tuotu lopulta asiakkaiden saataville.

Kaupasta Xeon W-3175X -prosessoria ei kuitenkaan pitäisi löytää, vaan Intel aikoo tuoda sen myyntiin vain OEM-valmistajien valmiskokoonpanojen kautta. Prosessorin hinnoittelussa näkyy AMD:n Threadripper-prosessoreiden luoma paine, sillä tyypillisesti lähempänä kymppitonnia maksaneen luokan prosessori on nyt hinnoiteltu 2999 Yhdysvaltain dollariin.

Prosessorista on saatavilla nyt myös ensimmäiset kolmansien osapuolten testit. Testejä ovat ajaneet mm. AnandTech, Tom’s Hardware ja GamersNexus

Lähde: Intel

This site uses XenWord.
;