Varjon VR-lasien kantavana ideana on tarjota tarkkaa kuvaa siellä, mihin katse keskittyy, kun muu näkökenttä pärjää pienemmälläkin resoluutiolla.

Erilaisia VR-, AR- ja XR-laseja (virtual reality, augmented reality, mixed reality) valmistavia startup-yrityksiä on putkahdellut viime vuosina esiin ympäri maailman. Yksi mielenkiintoisimmista tuotteeksi asti edenneistä virtuaalilasikonsepteista löytyy kotimaiselta Varjolta.

Varjon VR-lasien erikoisuus on kahden eri näytön hyödyntäminen per silmä. Varjo Alpha -prototyyppilaseissa on käytössä 1080×1200-resoluution 90 hertsin virkistystaajuudella toimivat Context-näytöt yhdistettynä 1920×1080-resoluution Bionic-näyttöihin, joiden lopullinen virkistystaajuus paljastuu myöhemmin.

Näyttöjen kuvat yhdistetään tarkemmin selittämättä jätetyllä tavalla, mutta idea on selvä: tarkka Bionic-näyttö on siellä, mihin katse keskittyy, kun epätarkempi näyttö jää tarkan katselualueen ulkopuolelle. Yhtiön mukaan Varjo Alpha -laseissa näkökentän leveys on Context-näytöillä 100 ja Bionic-näytöillä 35 astetta. Katseenseurannan virkistystaajuudeksi kerrotaan 100 hertsiä ja lasit ovat yhteensopivat Steam VR -seurannan ja -ohjainten kanssa.

Varjo on kertonut nyt Slush-tapahtuman yhteydessä aloittavansa Varjo Alpha -VR/XR-lasien toimitukset vielä tämän vuoden aikana. Myös lasien ensimmäinen julkinen esittely tapahtui samassa yhteydessä Slushissa. Seuraavan kehitysversion Varjo Beta -VR/XR-lasien toimitukset aiotaan saada käyntiin ensi vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana.

Lähde: Varjo

This site uses XenWord.
;