NVIDIA on julkaissut uuden työkalun näytönohjaimen suorituskyvyn ja tehonkulutuksen mittaamiseen. FrameView on ladattavissa yhtiön sivuilta ilmaiseksi ja se tukee kaikkia näytönohjaimia merkkiin katsomatta.
FrameView tuo käyttäjän ruudulle helposti luettaviksi muun muassa sekä varsinaisen renderöidyn ruudunpäivitysnopeuden että näytetyn ruudunpäivitysnopeuden. Renderöity ruudunpäivitysnopeus viittaa ruudunpäivitysnopeuteen, kun tiedot lähtevät pelimoottorilta kohti näytönohjainta, eli ennen edes DirectX-rajapinnan komentojen abstraktointia näytönohjaimen ajureiden tulkittaviksi. Näytetty ruudunpäivitysnopeus puolestaan viittaa ruudunpäivitysnopeuteen siinä pisteessä, kun valmis kuva näkyy näytöllä asti. Kummatkin lukemat näkyvät oletuksena keskimääräisinä lukuina sekä 99., 95. ja 90. persentiileinä, mutta käyttäjä voi luonnollisesti valita mitä luvuista haluaa näkyviin.
Suorituskykylukujen lisäksi FrameView osaa näyttää näytönohjaimen tehonkulutukseen liittyviä lukuja. Ohjelma raportoi ”CHP”-nimellä itse grafiikkapiirin tehonkulutuksen ja ”TGP”-nimellä koko näytönohjaimen kulutuksen (pois lukien mahdolliset näytönohjaimen USB Type-C -liitäntään kytketyt laitteet). AMD:n näytönohjaimilla näiden tilalla näkyy ilmeisesti sen omien rajapintojen näyttämä kulutuslukema, joka on NVIDIAn mukaan jossain grafiikkapiirin ja koko näytönohjaimen kulutuksen välimaastossa.
Tehonkulutuksen osalta mielenkiintoista statistiikkaa on myös PPW, joka ilmaisee näytönohjaimen suorituskykyä suhteutettuna tehonkulutukseen. Näkyvä luku saadaan kaavalla ruudunpäivitysnopeus jaettuna jouleilla. Joulet vastaavat näytönohjaimen tuottamaa lämpöä yhden sekunnin aikana, eli yksinkertaisemmin kyse on ruudunpäivitysnopeuden jakamisesta koko näytönohjaimen tehonkulutuksella.
FrameView tukee DirectX 9-, 10-, 11- ja 12 -rajapintoja sekä OpenGL- ja Vulkan-rajapintoja. Myös UWP-sovellukset ovat tuettuja. Ruudulla näkyvien tietojen lisäksi se luonnollisesti osaa luoda lokitiedostot tuloksista.
Lähde: NVIDIA, Lataa FrameView täältä
Joule/sekunti tunnetaan myös nimellä Watti.
Kyllä, siksi siihen perään pistinkin että yksinkertaisemmin FPS jaettuna tehonkulutuksella (joka on tietenkin watti (ja juu, teknisesti tehonkulutus on väärä termi jne, mutta vakiintunut))
Ei toimi allekirjoittaneella. Mitään tietoja ei tule ruutuun.
Ajoin asennusohjelman adminina ja sen jälkeen ohjelma päällä käynnistin pari peliä.
Vielä olisi mielenkiintoista nähdä ajurin fps kun vauhti menee yli gsyncin ja näytön hertsien. Vai onko tuo "kuva ruudulla" kuitenkin käytännössä valmiiden freimien määrä, eikä oikeasti silmille näkyvien ruutujen?
Kuinkahan luotettavia ovat kilpailijan näyttiksillä ajetut testitulokset. :think:Kyseessähän ei ole puoleeton testiohjelma.
Tämä NVIDIAn FrameView on AMD:n avoimen lähdekoodin OCAT-ohjelmalle:
OCAT – GPUOpen
OCATiin verrattuna tässä tosiaan mukana noita virrankulutukseen liittyviä monitorointeja.
Kyseessähän ei ole testiohjelma alkuunkaan. :facepalm:
Aika nopeasti jää kiinni jos ilman ohjelmaa 100fps ja ohjelman kanssa 80fps. Kuka tästä hyötyisi ja mitä? Tuohan on yksinkertainen monitorointisofta. AMD:llä overlay featuret on jo ajureissa integroituna. Nvidia tulee vähän jälkijunassa, vaikka tuokin muutaman extra arvon näkyviin.
Ymmärrsin ensimmäisen lauseen väärin, kun tekstissä puhuttiin suorituskyvyn mittaamisesta. Tavallaan benchailutkin ovat sitä, mutta tällä kertaa kyse ei olekaan benchailusoftasta. 🙂
Vastaan itselleni. Alkuperäisessä tiedossa on kuva, josta asia selviää. Kyse tosiaankin valmiista freimeistä, eikä ruudulla näkyvistä
Osaako tuo myös näyttää jos pelin fps isompi kuin näytön, että kuinka paljon stutteroi sen takia.
En tiiä, pitäisi varmaan kokeilla softaa. Kiinnostaisi kyllä se dropattujen freimien määrä ja näytöllä näkyvä oikea fps sekä niiden välinen ero. Lähinnä siksi, että varmistaa jottei ole mitään häikkää gsyncissa tai sen asetuksissa.
Itsellä oli RTSS ajossa kun koitin ekaa kertaa eikä silloin Frameview tullut näkyviin, eli kandee tarkistaa onko joku muu overlaysofta päällä joka saattaisi taistella Frameviewtä vastaan.
Onko joku testannut FrameView:tä nyttemmin?
Sain tallennettua kyllä logia, mutta .csv ei skaalannut oikein, liekö OpenOfficen vika?