NVIDIAn odotetaan esittelevän seuraavan sukupolven laskentakorttien arkkitehtuurin kevään aikana ja Indianan yliopisto odottaa omia laskentakorttejaan toimitettaviksi kesän aikana.

NVIDIAn odotetaan esittelevän seuraavan sukupolven arkkitehtuurinsa kuluvan kevään aikana, todennäköisimmin omassa GTC-tapahtumassaan maaliskuussa. Huhuissa on pyörinyt useimmiten koodinimi Ampere, mutta myös Hopperista on kuultu mainittavan.

Indianan yliopisto on tilannut itselleen Crayn Shasta-arkkitehtuuriin perustuvan Big Red 200:ksi nimetyn supertietokoneen. Big Red 200 sai osakseen kunnian olla maailman ensimmäinen käyttöön otettu Shasta-supertietokone, jonka lisäksi sen kesällä tapahtuvan päivityksen myötä se tulee olemaan yksi ensimmäisistä NVIDIAn seuraavan sukupolven Tesla-laskentakortteja käyttävistä supertietokoneista. Tällä hetkellä käyttöön otetussa konfiguraatiossa on käytössä yhteensä 1344 Epyc 7742 -prosessoria (Rome) jaettuna 672 kahden prosessorikannan yksikköön. Tesla-päivityksen jälkeen supertietokoneen teoreettinen numeronmurskauskyky tulee olemaan lähellä 8 petaFLOPSia.

Big Red 200 oli tarkoitus varustaa ensin V100-laskentakorteilla, mutta seuraavan sukupolven julkaisun läheisyys sai yliopiston odottamaan muutamia kuukausia netotakseen uuden arkkitehtuurin tuomia mahdollisuuksia ja noin kahden petaFLOPSin edestä lisäsuorituskykyä. Indianan yliopiston edustajan mukaan NVIDIAn seuraavan sukupolven laskentakorttien odotetaan olevan noin 70 – 75 % suorituskykyisempiä nykyisiin Volta-arkkitehtuurin Tesla V100 -laskentakortteihin verrattuna ja niiden toimitusten pitäisi tapahtua kesän aikana.

Valitettavasti tällä hetkellä ei ole tiedossa, tulevatko NVIDIAn seuraavan sukupolven Tesla-laskentakortit perustumaan samaan arkkitehtuuriin, kuin työpöytänäytönohjaimet. Useimmissa sukupolvissa näytönohjaimet ja laskentakortit ovat käyttäneet samaa arkkitehtuuria, mutta viimeiset sukupolvet tekivät tähän poikkeuksen. NVIDIAn nykyinen lippulaiva-laskentakortti V100 perustuu Volta-arkkitehtuuriin, josta ei julkaistu ikinä kuluttajakäyttöön suunnattuja piirejä. Tuoreempaa Turing-arkkitehtuuria käytetään myös laskentakorteissa, mutta siihen perustuvaa lippulaivatason laskentapiiriä NVIDIA ei ole julkaissut.

Lähde: The Next Platform

This site uses XenWord.
;