Alun perin jo maaliskuussa esitelty HMD Globalin ensimmäinen 5G-älypuhelin on tulossa viimein saataville 2. lokakuuta.

HMD Globalin ensimmäinen 5G-älypuhelin Nokia 8.3 5G on ilmestynyt suomalaisten jälleenmyyjien verkkokauppoihin ennakkovarattavaksi. Puhelimen lähtöhinta on jo julkistuksesta tuttu 599 euroa ja sen julkaisupäiväksi luvataan ensi viikon perjantaita eli lokakuun 2. päivää. Nokia 8.3 5G vaikuttaisi pikaisella silmäyksellä löytyvän ainakin Verkkokauppa.comin, Elisan ja DNA:n valikoimista sinisessä Polar Night -värityssä.

HMD Global esitteli Nokia 8.3 5G:n alun perin jo maaliskuussa Lontoosta lähetetyssä livelähetyksessä. Uutuusmallin saatavuus luvattiin kesäksi 599 euron globaaliin suositushintaan 6 gigatavun RAM-muistilla ja 64 gigatavun tallennustilalla. Ennen puhelimen julkistusta HMD Global ehti markkinoida tulevan 5G-puhelimensa esiintyvän myös tuoreimmassa 007-elokuvassa No Time to Die, jonka julkaisun oli tarkoitus tapahtua kevään aikana. Valitettavasti jo ennen puhelimen julkaisua tuoreinta Bond-elokuvan julkaisua lykättiin marraskuulle, minkä lisäksi myös puhelimen markkinoille tulo viivästyi alkuperäisestä aikataulusta.

Kesä tuli ja meni, mutta Nokia 8.3:a ei nähty markkinoilla. Kesän aikana myös edullisempien 5G-älypuhelinten markkinat saivat huomattavat määrät lisäkilpailua niin Samsungin, Xiaomin, Motorolan kuin myös OnePlussan julkaistessa 5G-älypuhelimia 400 euron hintaluokkaan. Suhteellisen vastaavilla rautaominaisuuksilla varustettu Nokia 8.3 5G asettuukin selvästi kalliimpaan kategoriaan noin 600 euron hinnallaan.

Nokia 8.3 5G:n sisällä sykkii integroidun 5G-modeemin tarjoava Snapdragon 765G -järjestelmäpiiri ja mallista riippuen joko 6 gigatavua RAM-muistia ja 64 gigatavua tallennustilaa tai 8 gigatavua RAM-muistia ja 128 gigatavua tallennustilaa. Akun kapasiteetti on 4500 mAh ja se tukee 18 watin pikalatausta. Puhelimen neloistakakamera muodostuu 64 megapikselin laajakulmaisesta pääkamerasta, 12 megapikselin 16:9-kuvasuhteen ultralaajakulmakamerasta, 2 megapikselin makrokamerasta ja 2 megapikselin syvyystietokamerasta.

Lähde: Verkkokauppa.com, Elisa, DNA

This site uses XenWord.
;