Tekoälykehityksen viimeisin tuulahdus on OpenAI:n GPT-4o, joka on sen viimevuotisen GPT-4-tekoälymallin hiotumpi ja parannellumpi seuraaja.

Yhdysvaltalaisen tekoäly-yhtiö OpenAI:n reilu vuosi sitten julkaisema maksullinen GPT-4-tekoälymalli on päivittynyt versioon GPT-4o. Lippulaivatason tekoälymalliksi kehutun GPT-4o:n luvataan tuovan parannuksia etenkin nopeuden osalta GPT-4:ssä nähtyihin ominaisuuksiin, kuten tekstin, äänen ja kuvan käsittelyyn. OpenAI kertoo myös tuovansa GPT-4o:hon lähitulevaisuudessa huomattavia edistysharppauksia Voice Mode -tilaan, jossa käyttäjä voi käydä ChatGPT:n kanssa reaaliaikaisia keskusteluita puheella. Lisäksi suunnitelmissa on parantaa videokuvan nopeaa reaaliaikaista analysointia.

ChatGPT Plus-, Team- ja Enterprise -käyttäjille tarkoitetun GPT-4o:n ominaisuuksia tuodaan rajatusti myös ChatGPT Free -ilmaiskäyttäjille. Ilmaiskäyttäjät voivat jatkossa keskustella ChatGPT:n kanssa aiempaa laajemmin esimerkiksi kuvien tai tekstien sisällöistä ja saada analysoituja vastauksia tai vaikkapa kuvaajia ja tiivistelmiä botin kanssa jakamastaan datasta. Lähetettyjen keskusteluviestien määrä on ilmaiskäyttäjille kuitenkin rajattu käytön ja kysynnän mukaan. Kiintiön täyttyessä ChatGPT Free siirtyy käyttämään vanhempaa ja suppeampaa GPT-3.5:ttä.

OpenAI lanseeraa käyttäjille myös työpöytäsovelluksen, joka toimii yhtiön mukaan ChatGPT:n ja tietokoneen käyttöjärjestelmän saumattomana rajapintana. Sovellus tulee saataville sekä maksulliseen että ilmaiseen versioon ja aluksi vain macOS:lle, mutta myöhemmin tänä vuonna myös Windowsille.

Lähde: OpenAI

This site uses XenWord.
;