Uutuuspiiri on seuraaja viime vuonna julkistetulle Snapdragon 710 -piirille, joka sekään ei ole vielä ehtinyt laajemmin yleistyä markkinoilla.

Qualcomm on julkaissut uuden Snapdragon 712 -järjestelmäpiirin, joka on seuraaja viime toukokuussa julkaistulle Snapdragon 710 -piirille. Muutokset edeltäjämalliin nähden ovat kokonaisuudessaan varsin maltillisia – muutoksia on tullut lähinnä kellotaajuuksiin ja pikalataustukeen.

Snapdragon 712 valmistetaan edeltäjänsä tavoin modernilla 10 nanometrin FinFET-prosessilla. Uudistuksina Kryo 360 -prosessoriytimien maksimikellotaajuutta on nostettu 100 MHz:llä 2,3 GHz:iin ja pikalataus tukee nyt Quick Charge 4+ -standardia aiemman plussattoman version sijaan. Lisäksi Bluetooth-ääniominaisuuksien puolelle on lisätty tuki TrueWireless Stereo Plus- ja Broadcast Audio -tekniikoille.

Muilta osin 712 vastaa vanhempaa 710-mallia, sisältäen Adreno 616 -grafiikkasuorittimen, Hexagon 685 DSP:n, Spectra 250 -kuvasignaaliprosessorin, kolmannen sukupolven tekoälymoottorin sekä X15 LTE-modeemin, joka tukee 800 Mbit/s latausnopeutta ja 150 Mbit/s lähetysnopeutta.

Qualcomm ei ole toistaiseksi kertonut milloin ensimmäiset Snapdragon 712 -piiriä käyttävät laitteet saapuvat kuluttajamarkkinoille. Siihen saattaa mennä hetki, sillä ensimmäinen Snapdragon 710 -piiriä käyttävä puhelin tuli Suomessa kauppoihin vasta nyt tammikuussa Nokia 8.1:n muodossa.

Lähde: Qualcomm Blog

This site uses XenWord.
;